Trenutno čitaš
Hrskavi slanutak sa čokoladom: Veganski užitak sa visokim sadržajem proteina

Hrskavi slanutak sa čokoladom: Veganski užitak sa visokim sadržajem proteina

slanutak sa čokoladom
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

U domenu inovativnih veganskih grickalica, spoj slanog i slatkog često daje izvanredne rezultate. Ovaj recept za slanutak sa čokoladom je prikupio blizu milion pregleda na TikToku, zadivljujući nepce i maštu bezbrojnih gledalaca.

Njegova privlačnost nije samo u lakoći pripreme već i u nutritivnoj snazi, koja se može pohvaliti sa 8 grama proteina po porciji. Spoj ukusnog slanutka i bogate čokolade daje simfoniju okusa, naglašenih suptilnom privlačnošću pahuljica morske soli, uzdižući ovaj zalogaj u carstvo gurmanskog uživanja.

Sastojci:

  • 1 konzerva slanutka
  • 80 grama otopljene čokolade
  • 1 mjerica čokoladnog proteinskog praha
  • 1 kašičica otopljenog kokosovog ulja
  • Pahuljice morske soli

Priprema

Ocijedi i temeljno osuši slanutak. Kada se osuši, peci slanutak na 180°C oko 15 minuta ili dok ne postigne zadovoljavajuću hrskavost. U međuvremenu, otopi čokoladu i kokosovo ulje.

Pročitaj
tacosi jagode

U zdjeli sjedini pečeni slanutak, čokoladni proteinski prah i otopljenu čokoladu. Pažljivo miješaj dok se sastojci ne usklade u ugodan spoj okusa i teksture.

Prebaci slanutak premazan čokoladom na pleh prekriven papirom i stavi u frižider da se ohladi.

Ne propusti i ostale ultra ukusne recepte.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum