Trenutno čitaš
Horoskopski znakovi koji su uvijek uredni i organizovani

Horoskopski znakovi koji su uvijek uredni i organizovani

Neki od nas rođeni su sa smislom za red i čistoću, dok drugi mogu funkcionisati u organizovanom haosu. Ako ste upoznati sa zodijakom, znate da se smatra da vrijeme i mjesto vašeg rođenja oblikuju veći dio vaše ličnosti, navika i preferencija na vašem životnom putu.

To bi mogao biti razlog zašto neki od nas ne mogu ni shvatiti ideju da rade za neurednim stolom ili da odu u krevet kada u sudoperu ostane prljavo suđe. Dok zemljani znakovi, pragmatičniji iz grupe, imaju tendenciju da organizuju svoje živote s lakoćom i radošću, oni nisu jedini horoskopski znakovi koji imaju sklonost da planiraju i budu uredni.

Ultra magazin

Postoji mnogo razloga zbog kojih možemo težiti organizaciji. Određeni znakovi imaju urođene darove i lične potrebe koje ih mogu motivisati da budu organizovaniji. Imajte na umu da, iako se Sunčev znak najčešće koristi u horoskopima, možemo mnogo izvući i iz našeg mjeseca i podznaka. Dakle, uvijek provjeri i te položaje kada su u pitanju sve kosmičke stvari.

Devica orijentisana na detalje

Najvjerovatnije nije ni najmanje iznenađenje, Djevica vjerovatno nosi krunu kada su u pitanju horoskopski znakovi koji su uvijek uredni i organizovani. Orijentisana na detalje i visoko motivisana dobro obavljenim poslom, ništa ne čini srce Djevice srećnijim od pravilne gramatike i abecednim redom složene ostave. Djevice su profesionalci kada je u pitanju preuređivanje namještaja za najlogičniji tok u bilo kojem životnom prostoru i uvijek mogu pronaći prostor za poboljšanje – što se može učiniti osuđujućim, ali oni zaista samo žele da stvari funkcionišu što je moguće bolje.

Ovaj znak ne voli kada stvari nisu u redu i oni zapravo uživaju u procesu stavljanja stvari na svoje mjesto. Oni smatraju inspirativnim da klasifikuju – bilo da su fajlovi, začini u njihovoj ostavi, knjige po temi, veličini, boji ili slično – i kreiraju metode. Dakle, sljedeći put kada vam zatreba vodilja da dovedete svoj život u red, pitajte Djevicu.

Produktivni Jarac

Jarčevi su poznati kao poslušne očinske figure zodijaka i njihov pragmatizam se svakako preliva u sve stvari koje se tiču urednog života. Jarčevi su mašine kada je u pitanju produktivnost i često ćete ih naći na visokim vodećim pozicijama koje zahtijevaju visoko organizovan raspored i um. Sve što ne služi njihovim najvećim nivoima produktivnosti, odlazi.

 

Na primjer, ne moraju se nužno držati nečega zbog sentimentalne vrijednosti osim ako to ne nudi praktičnost i povećava produktivnost. Kad smo već kod ovog drugog, budući da su produktivni i postizanje uspjeha je od ključne važnosti za njih, mogu biti ‘alergični’ na sve što stane na put ovoj produktivnosti – uključujući nered.

Nećete pronaći nepročitane e-poruke u pristigloj pošti Jarca ili nered u bilo kojem kutku njihovog doma. Abecedni sistemi arhiviranja, šareni proizvođači etiketa i uređeni radni prostori najbolje služe Jarcu.

Harmonična Vaga

Vjerovatno najestetskiji znak zodijaka, harmonična i stabilna Vaga teži uravnoteženom životu ličnog vremena, brige o sebi i društvene povezanosti. Za to je potreban uredan sedmični planer kako bi sve teklo glatko i kako bi svi događaji i nastupi izgledali što bolje. Vage takođe često imaju naizgled urođenu sposobnost da znaju kada nešto nije u skladu i potrebno je preuređenje, tako da se može ponovo uspostaviti osjećaj mira.

Pročitaj

Ovi vazdušni znakovi mogu se razlikovati od svojih kolega visoko organizovanih znakova po tome što će obično izabrati modu umjesto funkcije – što ne znači da se neće odlučiti za najorganizovaniju opciju, ali možete se kladiti da će biti najljepši i šik sistem arhiviranja koji ste ikada vidjeli. Vage bi trebale razmotriti ulaganje svojih organizacijskih vještina prije svega u svoje ormare kako bi bili najskladniji. Ništa ne čini da Vagu blista kao police pune uredno složene odjeće.

Intuitivne Ribe

Intuitivne i osjetljive Ribe možda nisu prvi znak koji vam pada na pamet kada razmišljate o urednosti i organizovanosti. Ali, Ribe imaju poseban dar kada je u pitanju osjećaj da nešto nije na svom mjestu i kako to vratiti u ravnotežu. To može biti soba, ladica ili ormar, ali može se odnositi i na energiju, auru, vezu ili tuđu bol.

Ribe imaju tendenciju da se bore sa zdravim granicama i apsorbuju bilo koga i šta god da je oko njih, tako da im je (vjerovatno više nego bilo kom drugom znaku) potrebna organizacija i strukturirani dizajn kako se ne bi izgubili u svom okruženju. Održavanje malih košara organizovanih s elementima za uzemljenje (sprej esencijalnog ulja, kristali, biljni dodaci, udobne čarape i slično), uveliko će pomoći Ribama. Ako je njihova okolina pretrpana i van ravnoteže, biće i njihov unutrašnji pejzaž.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum