Trenutno čitaš
Ben Affleck, Matt Damon i Viola Davis udružuju snage u novom filmu o usponu patika Air Jordan

Ben Affleck, Matt Damon i Viola Davis udružuju snage u novom filmu o usponu patika Air Jordan

L'Occitane
L'Occitane

Uticaj Michaela Jordana na modu možda je sada očigledan, jer su svi, od Marka Wahlberga to Rihanne, nosili par Jordan patika, ali kada je Nike prvi put sklopio dogovor sa sportskom zvijezdom o kreiranju patika, to je bio veliki rizik za sve uključene.

Priča o tome kako se to dogodilo sada oživljava u novom filmu, u režiji Bena Afflecka, pod nazivom “Air”. Affleck takođe glumi suosnivača Nikea Phila Knighta, sa svojim najboljim prijateljem Mattom Damonom koji glumi izvršnog direktora marketinga Sonnyja Vaccara uz novopečenu dobitnicu EGOT-a Violu Davis u ulozi Michaelove majke, Deloris Jordan.

Getty / John Phillips

“Air” dolazi iz Amazon Studios i ovog proljeća će biti objavljen širom svijeta. Prema Amazonu, “‘Air’ otkriva nevjerovatno partnerstvo koje mijenja igru između tadašnjeg novajlije Michaela Jordana i Nikeovog novonastalog košarkaškog odjela koji je revolucionirao svijet sporta i savremene kulture s brendom Air Jordan. Oni opisuju Knighta, Vaccara i ostatak Nikea kao “nekonvencionalan tim sa svime na kocki”, a Deloris kao “beskompromisnu viziju majke koja zna vrijednost ogromnog talenta svog sina”.

Neke od priča o Michaelovoj vezi i Nikeu ispričane su u njegovoj hit dokumentarnoj seriji “Posljednji ples”, a par njegovih Jordan patika prodat je za 560.000 dolara 2020.

Pročitaj

sneakernews.com

“Air” stiže u bioskope 5. aprila i na kraju će se emitovati na Prime Video; međutim, streamer nije rekao koliko će dugo biti razmaka između njegovog prikazivanja u kinima i debija za striming, samo da će biti duži nego što je to bio slučaj za slične naslove.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum