Trenutno čitaš
Horor “Osmijeh” studija Paramount Pictures premašio zaradu od 100 miliona dolara

Horor “Osmijeh” studija Paramount Pictures premašio zaradu od 100 miliona dolara

Paramount Pictures danas je objavio da je film “Osmijeh” (Smile) premašio zaradu od 100 miliona dolara u kinima širom svijeta. U nešto manje od dvije sedmice prikazivanja, film, koji je bio broj 1 i u domaćim kinima u prvom vikendu prikazivanja, zaradio je više od 55,5 miliona dolara prikazujući se u američkim kinima i 46,8 miliona dolara u ostalim kinima. “Osmijeh” je ostvarenim rezultatom već šesti film broj 1 studija Paramount Pictures u 2022. godini!


“Onog trenutka kada smo pogledali film znali smo da ima velik kinematografski potencijal i više smo nego oduševljeni i ponosni što vidimo da se publika širom svijeta svim srcem slaže i da ga gleda u rekordnom broju,” rekao je Brian Robbins, izvršni direktor i predsjednik Paramounta. “Hvala našem redatelju, Parkeru Finnu, našim kreativnim partnerima i našem produkcijskom timu za ovakvo fantastično zastrašujuće filmsko ostvarenje; i hvala našim globalnim marketinškim i distribucijskim timovima što su se još jednom potrudili ostvariti nevjerovatan rezultat.”


Film se usredsređuje na terapeutkinju dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) koja počinje doživljavati zaista zastrašujuće i neobjašnjive događaje kada svjedoči nasilnom i traumatičnom incidentu koji uključuje pacijenticu po imenu Laura Weaver (Caitlin Stasey).

“Osmijeh” je napisao i režirao Parker Finn, dok su za produkciju zaslužni Marty Bowen, Wyck Godfrey, Isaac Klausner i Robert Salerno; a izvršni producent je Adam Fishback.

Pročitaj

Film je u distribuciji Blitz filma, a možete ga pogledati i ovog vikenda u CineStar kinima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum