Trenutno čitaš
Haljina MONAKO nove OTOKAT i ADOM kolekcije odiše elegancijom grčkih i rimskih boginja

Haljina MONAKO nove OTOKAT i ADOM kolekcije odiše elegancijom grčkih i rimskih boginja

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Bojana Mutić koja stoji iza profila modaitakoto je kreatorka digitalnog sadržaja, blogerka i modna inspiracija čije modne savjete redovno pratimo. Sa mnogo entuzijazma dočekali smo njenu novu kolekciju MONAKO koju je ekskluzivno predstavila i kojoj će se sigurno pričati u narednom periodu. 

Otkrivamo o čemu se zapravo radi…

“U pitanju je savršena ljetna haljina, namijenjena svima bez obzira na građu i konstituciju, za sve prilike, bez obzira na godine i stil, klasičan, bezvremenski kroj i neprolazna elegancija grčko-rimskih haljina, raskoš i glamur, koji opravdava naziv moje nove kolekcije – MONAKO”, navodi Bojana.

Foto: Tajana Dedić-Starović

Materijal od kojeg je izrađena ova raskošna i savršena haljina, je izuzetno ugodan i lagan, a radi se o žoržet svili, u tri boje – pink, zelena i crna. Pink je već prepoznatljiva boja brenda OTOKAT i ADOM, zelena je jedna od omiljenih ljetnih nijansi, ali i vrlo čest izbor za svečane prilike, dok je crna, zauvijek svima omiljena boja.

“MONAKO haljinu smo izradili u samo jednoj univerzalnoj veličini, s obzirom na to da je posrijedi ležeran, oversize kroj, koji pristaje svakom obliku tijela, ne ocrtava obline, nego pada oko tijela u raskošnim naborima, sakrivajući sve eventualne nedostatke, a haljiinu su probale žene od konfekcijske veličine 36 do 46 i to je raspon unutar kojeg će ova haljina sigurno pristajati svima”, otkrila nam je Bojana.

Foto: Tajana Dedić-Starović

Bojana navodi da je za ovo ljeto bila planirala triptih kolekciju koja je trebala da se sastoji od dijelova: prva MAROKO, druga MONAKO i treća je trebala biti SANTORINI. SANTORINI kolekcija koja je već u Bojaninim nacrtima spremna, ipak će sačekati svoje ekskluzivno izdanje sledeće godine.

MONAKO kolekcija predstavlja svojevrstan nastavak na prethodnu MAROKO kolekciju, te i simbolizuje raskoš i glamur imena koje nosi.

Pročitaj

Foto: Tajana Dedić Starović

“MONAKO haljina inspirisana je takozvanim helenskim stilom, grčkim i rimskim haljinama. Ono što posebnom čini ovu haljinu je klasični kroj na jedno rame koji je karakterističan za ovakve haljine. Na haljini se nalazi i dugme sa strane koje je pozicionirano tako da se haljina može nositi sa rukavom ili bez rukava. MONAKO koleciju zovem ‘oproštajnom’, jer to će biti moja posljednja kreacija ove godine, a sljedeće već planiram prekrasne mantile, kapute, komplete i haljine, četiri kolekcije za četiri godišnja doba. Ali, o tom potom”, kaže Bojana.

Foto: Tajana Dedić-Starović

Materijal od kojeg je haljina napravljena je božanstven, kako i priliči boginjama, kroj raskošan, sa utrošenih preko 5 metara materijala, kako bi se postigao fantastičan lepršav efekat drapiranih valova, koji doslovce plešu pri svakom koraku!

Foto: Tajana Dedić-Starović

“Ova prekrasna haljina nije nikakav originalni patent, to je samo jedna od bezbroj interpretacija obožavanog helenskog stila, haljina grčkih boginja, ali i rimska toga, koju sam sasvim malo prilagodila, za potrebe ove monegaške modne priče”, rekla nam je Bojana.

Foto: Tajana Dedić-Starović
Foto: Tajana Dedić-Starović
Foto: Tajana Dedić-Starović
Foto: Tajana Dedić-Starović
Foto: Tajana Dedić-Starović

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum