Trenutno čitaš
“Gucci Pasta” je najskuplja tjestenina na svijetu. Vrijedi li novca?

“Gucci Pasta” je najskuplja tjestenina na svijetu. Vrijedi li novca?

gucci pasta
NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

U svijetu luksuza i ekskluzivnosti, postoje neke stvari koje se izdvajaju po svojoj jedinstvenosti i visokoj cijeni. Jedna takva je “Gucci Pasta” najskuplja tjestenina na svijetu, koju stvara Fiona Afshar, talentovana umjetnica i kuharica iz Kalifornije. Ova tjestenina nije samo obrok; to je pravo umetničko djelo koje spaja svijet mode i gastronomije.

Fiona Afshar nije samo kuharica. Ona je umjetnica koja je svoju strast prema modi i hrani spojila na jedinstven način. Inspiraciju je pronašla u prestižnom modnom brendu Gucci, poznatom po svom luksuzu i ekskluzivnosti. Fiona je odlučila da prenese taj luksuz na svijet gastronomije kroz svoju jedinstvenu Gucci pastu.

Kreiranje Gucci paste za Fionu je prava umjetnost i remek-djelo. Svaki komad tjestenine je ručno izrađen, a svaka školjka, resa i detalj su pažljivo oblikovani kako bi odražavali estetiku brenda Gucci. Pasta se boji prirodnim sastojcima, uključujući šafran, spirulinu i crvenu cveklu, kako bi se postigle prepoznatljive boje Gucci brenda.

Njezin najpoznatiji proizvod zasigurno šarena kutija tjestenine inspirirana Gucci brendom, koja je slavu stekla na društvenim mrežama. Cijena jedne kutije je 240 dolara, i dovoljna je za pet osoba.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum