Trenutno čitaš
Filmski spektakl koji će promijeniti pogled na budućnost

Filmski spektakl koji će promijeniti pogled na budućnost

građanski rat

“Građanski rat”, najnoviji film Alexa Garlanda i studija A24 smješten je u distopijsku budućnost, a u filmu glume Zlatnim globusom nagrađena Kirsten Dunst, zvijezda „Narcosa” Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Nick Offerman, Jesse Plemmons te Cailee Spaeny.

Autor poznat po filmovima “Ex Machina” i “Annihilation” snimio je djelo čija se radnja odvija u Sjedinjenim Američkim Državama u ne tako dalekoj budućnosti. Priča počinje kada se dio država odcijepilo od unije i sada je sastavljeno od frakcija.

Radnja prati grupu novinara koji kreću na putovanje kroz SAD usred sve intenzivnijeg građanskog rata koji je zahvatio cijelu zemlju. Tokom svog putovanja nailaze na nekoliko po život opasnih izazova. Istovremeno, vlada se pretvara u distopijski režim, a radikalne naoružane grupe često učestvuju u političkom nasilju.

Film istražuje duboke podjele unutar američkog društva, predstavljajući pomalo proročansku mračnu viziju budućnosti.  S budžetom od 75 miliona dolara, “Građanski rat” je najskuplji film produkcijske kuće A24 do sada, a s obzirom na glumačku postavu i uzbudljive akcijske scene radi se o filmu koji se mora gledati na velikom platnu.

“Građanski rat” u kina dolazi ovog proljeća, točnije 18. aprila, u distribuciji Blitz filma.

Pročitaj
HBO

Ne propustite ovaj spektakl, koji ne samo da postavlja pitanja o sadašnjosti već i provocira razmišljanje o budućnosti koju gradimo.

Do tada, uživaj u traileru.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum