Trenutno čitaš
Glumica Andie MacDowell zasjenila je sve na Sedmici mode u Parizu

Glumica Andie MacDowell zasjenila je sve na Sedmici mode u Parizu

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Srebrni pramenovi postali su njen ultimativni dodatak savršenom stilu. Andie MacDowell (64) oduševila je prisutne svojim sijedim loknicama i haljinom sa visokim prorezima na Sedmici mode u Parizu. Kovrdže “biber-so” boje, savršeno su upotpunile zabavnu usku haljinu ukrašenu perjem.

Foto: ARNOLD JEROCKI/GETTY IMAGES

Andie MacDowell je prošetala modnom pistom noseći prugastu haljinu na jednom ramenu sa izuzetno visokim prorezima na nogama uz perje koje lepšta oko njenih nogu. Glumica i ambasadorka L’Oreala zabavljala se svojim manekenskim momentom, razigrano hodajući modnom pistom.

Vjerovali ili ne, sijeda kosa zvijezde nastala je slučajno i vrlo brzo je postala njen zaštitni znak. U karantinu COVID-19 2020. godine, njeni redovni termini kod frizera su otkazani, a njoj je prepušteno ili samostalno održavati svoju tamnu brineta boju ili pustiti svoju prirodnu nijansu da zablista. Uz ohrabrenje svojih kćerki, odlučila se za ovo drugo.

Foto: KRISTY SPAROW/GETTY IMAGES

Osim toga, njen sadašnji stil je postao polazna tačka za važne razgovore o starenju, posebno o rodnoj diskriminaciji koja dolazi s tim – kako se sijeda kosa doživljava kao “seksi” kod starijih muškaraca, ali ne i kod žena.

“Nekako se osjećam kao da izgledam mlađe, jer [sivo] izgleda prirodnije. Nije da pokušavam nešto sakriti. Mislim da je to moćan potez, i to sam stalno govorila svojim menadžerima”, rekla je Andie.

Pročitaj
Anya Taylor-Joy haljina

Bravo Andie!

Izvor: prevention.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum