Trenutno čitaš
Gledaj u Mjesec, dok još možeš… jer stiže Moonfall!

Gledaj u Mjesec, dok još možeš… jer stiže Moonfall!

Reditelj Roland Emmerich proslavio se naučno – fantastičnim filmovima, poput velikih kino hitova “Dan poslije sutra”, “2012” i “Dan nezavisnosti”, a ove godine predstavlja katastrofu kosmičkih razmjera – Moonfall!

Novim je hitom Emmerich, ponovo pomaknuo granice žanrova naučne – fantastike i filma katastrofe – ovoga puta istražujući svoju viziju Mjesečeve mega strukture. Radnja ovog spektakularnog blockbustera počinje, kada tajanstvena sila izbacuje Mjesec iz Zemljine orbite i šalje ga ravno u sudar sa životom kakav poznajemo.

Još je početkom 1960-ih, američki predsjednik J. F. Kennedy želio osvojiti Mjesec. Njegovi snovi i nade za ovaj nemoguć zadatak, postali su stvarnost 1969. s misijom Apollo 11 – malim korakom za čovjeka, velikim za čovječanstvo.

moonfall

Ali, 2022. godine taj isti Mjesec dolazi k nama i razotkriće tajnu, koja će promijeniti sve u što smo do sada vjerovali.

Svega nekoliko sedmica prije udara i sa svijetom na rubu uništenja, izvršna direktorica NASA-e i bivša astronautkinja Jo Fowler (Halle Berry), uvjerena je da ima ključ spasa. Bivši kolega astronaut, Brian Harper (Patrick Wilson) i teoretičar zavjere K.C. Houseman (John Bradley) jedini su koji joj vjeruju. Ovi će heroji krenuti u nemoguću posljednju misiju u svemir, ali tamo otkrivaju da naš Mjesec nije ono što su sve vrijeme mislili o njemu.moonfall

Pročitaj
nove knjige

U glavnim su ulogama Halle Berry, Patrick Wilson i John Bradley najpoznatiji po ulozi Samwella Tarlyja u Igri prijestola, u filmu glume još i Michael Peña, Donald Sutherland, Charlie Plummer, Eme Ikwuakor i Carolina Bartczak.

Moonfall, u distribuciji Blitza, u CineStar i ostala kina stiže ovog četvrtka, 3. februara u IMAX i 4DX formatima, te regularnim kino formatima. Najveće #CineFanove očekuju pokloni iznenađenja na CineFan projekcijama od 20:00 do 20:30 sati u CineStaru!

Ulaznice su u prodaji online ili na blagajnama kina.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum