Trenutno čitaš
Gala Home Showroom Mostar: U ponudi čudesni parketi Parky!

Gala Home Showroom Mostar: U ponudi čudesni parketi Parky!

Gala Home
Gala Home

Gala Home, kao lider u branši enterijera po mjeri, u svom izložbenom salonu u Ortiješu svakodnevno oduševljava posjetioce svojom ponudom.

Gala Home Showroom je cjelokupan koncept enterijera po mjeri, uključujući četiri moderno opremljene kuhinje, spavaću sobu, moderne okove, te DecoLAB kao srce izložbenog salona, koji omogućuje pregled pločastih materijala i raznovrsnih dekora, za opremanje kuhinje, spavaće sobe, dnevne sobe, hodnika, ormara, te cjelokupnog doma po mjeri.

U širokoj ponudi navedenog izdvajamo  parkete! Riječ je o Parky parketima, o kojima možeš pročitati više u nastavku.

Parky je dio belgijske grupacije Decospan, te je jedan od vodećih proizvođača parketa u Evropi i svijetu.

Zašto su Parky parketi jedni od najboljih?

Parky je višeslojni parket koji kombinuje toplinu i jedinstveni dizajn pravog drveta. Jednostavno ga je instalirati i održavati kao i laminatni pod. Ipak, postoji velika razlika između parketa i laminata, odnosno gornji sloj Parkyja je pravo drvo, a ne imitacija otiska kao kod laminata. Takođe, Parky parketi su izuzetno visoke čvrstoće. Obrada od titana ima osam robusnih slojeva laka, što parket čini gotovo otpornim na ogrebotine i spremnim za intenzivnu upotrebu.

Visoka snaga parketa Parky nalazi se u drvetu koje izrađeno od titana u kombinaciji s jezgrom od vlaknaste ploče visoke gustoće (HDF), što čini pod jačim i stabilnijim u dimenzijama od bilo kojeg tradicionalnog punog ili konstruiranog drvenog poda.

Možemo biti sigurni u korištenju Parky parketa na najzahtjevnijim mjestima doma, kao što su kuhinja ili druga kritična područja u komercijalnim svrhama, poput hotelskih dvorana, kancelarija, maloprodajnih trgovina dok kombinacija sa sastavom Aqua Sealing Complete štiti i pruža 12-časovni vodootporni pod.

Parky parketi završeni su samo mrljama na bazi vode, ljepilima bez hlapivih organskih spojeva i bojama bez otapala. Naučno je dokazano kako se kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru poboljšava s Parky parketima. Svi parketi imaju oznaku kvalitete A +.

Od čega je izrađena Parky ploča:

Titan: nevidljivi 8-slojni lak

Izuzetno čvrst zbog osam slojeva posebno razvijenog laka za zaštitu. Pod će biti otporan na svakodnevno trošenje i ogrebotine, pore su vlažne i otporne na prljavštinu.

Pročitaj

Pravo drvo

Na HDF ploču utisnut je drveni sloj za habanje prema DSI sastavu (dvostrana impregnacija). Tokom ovog postupka ljepilo se utisne u drvo. Dok se lakira gornji sloj, drvo upija lak i spaja ljepilo. Rezultat je drveni gornji sloj od titana.

Izdržljiva ploča visoke gustoće

Što je drveni gornji sloj tanji, pod je otporniji na udarce. HDF neposredno ispod sloja habanja, čak je jači od prirodnog drveta. Time je osigurana otpornost poda na teške predmete ili štikle.

Drvena podloga za dimenzijsku stabilnost

Deluxe + i Royal + sloj pluta 2 mm pruža mekši zvuk koraka.

Parkete iz Gala Home ponude možeš pregledati uživo u Showroom-u, na adresi Ortiješ bb, Mostar. Uz izložene raznovrsne dekore i modele parketa, pogledaj primjenjene parkete u izložbenim kuhinjama.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum