Trenutno čitaš
Najbolji filmovi i serije o kuharima

Najbolji filmovi i serije o kuharima

the bear

S obzirom na to da je The Bear postala jedna od serija o kojima se najviše priča, podsjeća nas na druge filmove i serije o kuhanju i, prije svega, kuharima. Najbolji filmovi i TV serije o kuharima imaju svoje jedinstvene obrte, neke dramatičnije od drugih.

Nude nam uvid u radnju iza kulisa užurbane kuhinje i drame koja se dešava onima koji tamo rade. Naravno, tu je i niz kulinarskih užitaka. Sa ovom listom, dobijamo uvid u ova iskustva i možda ćemo cijeniti naporan rad kuhara sljedeći put kada budemo jeli vani!

The Bear

Na vrhu liste je, naravno, The Bear. Ova komedija-drama uranja u tragičnu priču o Mikeu (Jon Bernthal), mladiću koji umire od samoubistva i njegovom mlađem bratu Carmyju (Jeremy Allen White) koji dolazi da preuzme zalogajnicu koju mu je ostavio. Carmy je zauzeo kulinarski svijet u New Yorku, ali sada želi dokazati da može preokrenuti ovo mjesto i uključiti nevoljno osoblje. I neće stati dok ne uspije.

Priča koliko o porodici, toliko i o kuhanju, uključujući disfunkcionalne odnose, rastuće samopouzdanje, pronalaženje svrhe i suočavanje sa tugom. The Bear ima toliko mnogo elemenata spojenih u jedan. S obzirom da je druga sezona dobila isto toliko pohvala kao i prva, ako ne i više, seriju moraš pogledati.

Burnt

Postoji ogroman stres i pritisak na vrhunske kuhare u restoranima da neometano rade i uvijek ostanu inventivni. Adam Jones (Bradley Cooper) uništava svoju karijeru kada ga temperament i ovisnost nadvladaju. On se vraća se u London, odlučan da se iskupi predvodeći vrhunski restoran koji može dobiti tri Michelinove zvjezdice.

Boiling Point

U ovoj britanskoj drami, Andy Jones (Stephen Graham) je glavni kuhar finog restorana u Londonu koji otkriva da im je ocjena spuštena na 3 zvjezdice nakon zdravstvene inspekcije. Sada mora još više raditi, zajedno sa svojim kuhinjskim osobljem, kako bi osigurao da mogu vratiti svoje zvijezde.

Kritičari su dobro prihvatili Boiling Point, proširenje kratkog filma iz 2019. BBC trenutno razvija nastavak serije, a vraćaju se i Graham i njegove koleginice Vinette Robinson i Hannah Walters.

Julia

HBO Max predstavlja seriju Julia, koja je premijerno prikazana prošlog marta 2022. i obnovljena za drugu sezonu u narednim mjesecima. Jednostavan naziv kao naslov može nekome izgledati neobavezno, ali oni u prehrambenoj industriji će ga odmah prepoznati. Julia je biografska dramska serija o slavnoj kuharici i autorki, Juliji Child, koja je poznata po tome što američkoj publici predstavila francusku hranu. Serija prati njenu slavu i rad, posebno o tome kako su njene emisije promijenile žanr kuhanja na TV-u! Na ovu temu je obrađen i film iz 2009. Julie & Julia sa Meryl Streep i Amy Adams u glavnim ulogama.

Pročitaj

Chefs

Francuska drama 0d dvije sezone odvija se u restoranu Le Paris, koji je u vlasništvu i pod upravom Le Chefa („The Chef“ na engleskom), poznate ličnosti u francuskom kulinarskom svijetu. Svake godine jednog mladog prestupnik na uslovnoj kazni kuhar uzme pod svoje okrilje da nauči kulinarski zanat. Njegov najnoviji pripravnik je Romain, koji se u početku bori da se prilagodi novom svijetu prije nego što konačno procvjeta i pokaže svoj pravi talenat.

tvshowpilot.com

Whites

Whites se nalazi u hotelu White House, prekrasnom i neobičnom engleskom seoskom hotelu, i prati šefa kuhinje Rolanda Whitea. Roland je imao obećavajući početak svoje karijere i sada je glavni kuhar u restoranu hotela White House. Međutim, prestižna pozicija dolazi sa svojim dobrim dijelom poteškoća! Uz njegovog najboljeg prijatelja i sous chefa Biba i menadžericu restorana Caroline, oni održavaju rad restorana i budno paze na svoje osoblje.

tvshowpilot.com

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum