Trenutno čitaš
Fashion Week nas je uvjerio: Crvena je nova ružičasta!

Fashion Week nas je uvjerio: Crvena je nova ružičasta!

L'Occitane
L'Occitane

Gotovo godinu dana nakon što je Pierpaolo Piccioli pokrenuo Barbie ružičastu modnu agendu sa Valentinovom kolekcijom za jesen 2022., prve piste za jesen 2023. obojene su u novoj boji. Završili su sa razmišljanjem o ružičastom, blago rečeno.

Najmanje dvanaest dizajnera na Nedelji mode u Njujorku dalo je svoj glas za crvenu kao nijansu koja će uskoro biti svuda 2023. Većina crvenih lookova stigla je u nijansama s narandžastim tonovima, dok su se neki priklonili dubljim nijansama. Ali bez obzira na konkretnu boju, ono što je zajedničko ovim komadima je da svi izgledaju kao najbolji crveni ruž za usne. I dalje su dovoljno zasićene i svijetle da zaustave saobraćaj, ali prenose snagu i osjećaj elegancije—i možda malo zrelosti.

“Crvena je boja koju sam predviđala mjesecima, tako da sam više nego oduševljena što je vidim na pisti!” rekla je modna direktorica Bloomingdalea Marissa Galante Frank za Harper’s Baazar. Ona je opisuje kao “snažnu i seksi” – kombinaciju koja ima smisla u uzvišenoj garderobi koju su dizajneri poput Proenze Schouler predstavili do sada ove sezone.

GETTY IMAGES

Kako mjesec mode nastavlja teći, ta živahna crvena se stalno pojavljuje na pisti. Do sada na Nedelji mode u Njujorku, nijansa se manifestovala u gotovo svim kategorijama odjeće – osim u kupaćim kostimima – i češće se pojavljivala u monohromatskoj boji od glave do pete.

Pročitaj

Neki od najistaknutijih izgleda, poput fluidnih pantalona i blejzer haljina oštrih ramena prikazanih na revijama Theory, Jason Wu, Alice + Olivia i Alejandra Alonso Rojas, uzeli su sofisticirane, strukturirane komplete odijela oživljene uličnim stilom i unijeli im svježinu.  “Crvena boja zaista daje klasičnim, skrojenim komadima element uzbuđenja i udahnjuje novi život osnovama”, složila se Galante Frank.

DON ASHBY

Proći će nekoliko mjeseci prije nego što crveni trend 2023. zaista preplavi modni svijet kada jesenjske kolekcije stignu u radnje. “Tamnocrvena izgleda nevjerovatno u bogatoj koži na visokim čizmama, torbicama, pa čak i u haljinama kakve smo vidjeli u kolekcijama Proenza Schouler i Simkhai”, kaže Galante.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum