Trenutno čitaš
EXIT i Satori donose tradiciju na savremen način: Objavljen animirani spot za modernu verziju „Niške Banje“

EXIT i Satori donose tradiciju na savremen način: Objavljen animirani spot za modernu verziju „Niške Banje“

Moderna verzija „Niške Banje”, jedne od najomiljenijih tradicionalnih pjesama s naših prostora, upravo je dobila i svoj animirani spot, a sve je objavljeno u okviru nove grane Exitove diskografske kuće – EXIT Я:Evolution.

Ovo prvo izdanje, obradu magične tradicionalne pjesme, potpisuju globalna zvijezda srpsko-holandskog porijekla Satori, zatim jedan od vodećih predstavnika World Music scene na Balkanu, bend Naked, kao i Tamara Kezz, prva kantautorka, producentkinja i DJ-ica iz Srbije koja je nastupila na prestižnom Glastonbury festivalu.

EXIT
Foto: EXIT Promo

Zvanični, animirani spot savremene verzije pjesme „Niška Banja“ inspirisan je upravo fotografijama ovog ljekovitog bisera jugoistočne Srbije i njegovom tradicijom, sada predstavljenom na moderan način.

Vođeni istom idejom, izuzetni izvođači Satori, Naked i Tamara Kezz su tradicionalnoj pjesmi „Niška Banja” dali novi, savremeni identitet. U novoj verziji pjesme spojeni su muzički duh star jedan vijek i moderan zvuk, a sve zahvaljujući izvanrednim Satorijevim produkcijskim vještinama, virtuoznosti benda Naked i nestvarnom glasu Tamare Kezz. Ona je svojim predivnim glasom obogatila jedan od najprepoznatljivijih stihova na našim prostorima — „Niška Banja, topla voda, za Nišlije živa zgoda”!

Ove talentovane umjetnike okupio je projekt MOST (The Bridge for Balkan Music), čija je misija upravo izgraditi mostove između balkanskog i globalnog muzičkog tržišta vezanog za World Music žanr, a najviše da pomogne domaćim muzičarima da razviju internacionalne karijere. U tom smislu, novoosnovana grana diskografske kuće EXIT Я:Evolution prepoznata je kao idealna platforma za objavljivanje plodova MOST saradnje. MOST projekt podržava Kreativna Evropa, dok Srbiju u ovom projektu  predstavlja EXIT fondacija.

 EXIT Я:Evolution je grana diskografske kuće posvećena svjesnoj muzici (Conscious Music) i u okviru je glavnog lejbla EXIT Soundscape. Oba muzička projekta su dio sveobuhvatnog centra za razvoj globalnih zvijezda EXIT Echosystem, čiji je cilj da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži podršku i šansu da razviju uspješne svjetske karijere.

Pročitaj

Pjesma je dostupna na svim platformama.

Naslovna fotografija: EXIT Photo Team

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum