Trenutno čitaš
Dvije nove krimiserije stižu na Pickbox NOW!

Dvije nove krimiserije stižu na Pickbox NOW!

L'Occitane
L'Occitane

Streaming-servis Pickbox NOW bogatiji je za još dvije serije na radost svih koji vole mračne kriminalističke zaplete sa ženskim likovima u glavnim ulogama. Karen Pirie, britanska kriminalistička serija i Iskupljenje (Redemption), irska kriminalistička miniserija. Evo šta trebaš znati o ovim serijama!

Britanska krimiserija Karen Pirie, od 25. novembra

Foto: Pickbox

Nova britanska krimiserija Karen Pirie (2022.) temeljena je na romanu The Distant Echo spisateljke Val McDermid. U fokusu priče je detektivka Karen Pirie koja istražuje ponovo otvoren slučaj ubistva nakon 25 godina. Naime, tinejdžerka Rosie Duff pronađena je brutalno ubijena u škotskom gradu St Andrews 1996. godine, a troje pijanih studenata bili su glavni osumnjičeni.

Karen je osvježavajuće normalna i šarmantno nemoderna mlada žena. Iako nije dotjerana ili samouvjerena, brza je na jeziku i domišljata što je čini simpatičnom detektivkom. Nakon premještaja u Odjel za istorijske slučajeve Karen dobija zadatak ponovo otvarane istrage ubistva, koje je bilo tema provokativnog podcasta o istinitom zločinu. Kada je 1996. godine tinejdžerka Rosie Duff izbodena do smrti, sumnja je pala na troje pijanih učenika koji su otkrili njeno tijelo. Uprkos sumnjama policije, osumnjičeni nikada nisu optuženi. Gotovo 25 godina poslije Karen Pirie odlučila je otkriti šta se dogodilo te kobne noći. Znaju li muškarci više nego što su prije otkrili? Kad Karen otkrije nedostatke u početnoj istrazi, nađe se u sukobu s istim policajcima koji su vodili izvornu istragu. 

Foto: Pickbox

U glavnoj ulozi je škotska glumica Lauren Lyle (Outlander) koja je provela mnogo vremena otkrivajući svoj lik s autorkom Val McDermid. U knjigama je Karen nemoderna i čudna, i zapravo joj ne smeta kako izgleda jer joj je posao glavni fokus. Kostimografkinja Lesley Abernethy imala je zadatak prikazati glavni lik skromnim, ali istodobno cool.

Irska krimiserija Redemption, od 28. novembra

Pročitaj

Foto: Pickbox

U središtu irske kriminalističke miniserije Iskupljenje (Redemption, 2022.) je detektivka Colette Cunningham (Paula Malcomson). Radi u Liverpoolu, nepokolebljiva je i vrlo cijenjena u policijskim krugovima. Nakon što je u Dublinu pronađeno tijelo mlade žene, Colette prima poziv i shvata da je riječ o njenoj kćerki s kojom nije bila u kontaktu 20 godina. Vraća se u Dublin kako bi otkrila šta se dogodilo. Ako je iznevjerila svoju kćerku za života, Colette je odlučna sada učiniti sve kako treba. No da li spremna na ono što će otkriti?

Snimljena u Irskoj, ova krimiserija sastoji se od šest napetih epizoda u kojima igra vodeća irska glumačka postava uključujući hvaljenu glumicu Paulu Malcomson (trilogija Igre gladi, Ray Donovan, Deadwood), Siobhan McSweeney (Derry Girls), Iana Lloyda Andersona (Igra prestola, Vikinzi) i Moea Dunforda (Vikinzi i Teksaški masakr motornom pilom).

Foto: Pickbox

Novembar je idealan mjesec za ušuškane večeri uz serije, a nove serije Karen Pirie i Iskupljenje (Redemption) gledaj na Pickbox NOW!

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum