Trenutno čitaš
Duet Britney Spears i Elton Johna zauzeo vrhove top listi u desetinama zemalja

Duet Britney Spears i Elton Johna zauzeo vrhove top listi u desetinama zemalja

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Prva pjesma Britney Spears nakon šest godina u duetu sa Elton Johnom “Hold Me Closer”, odmah je nakon objavljivanja dospjela na vrh liste iTunes u SAD-u i desetinama drugih zemalja. “Hold Me Closer” – stigao je na stranice za striming u petak, označivši povratak pop princeze muzici nakon dugogodišnje pauze.

WEST HOLLYWOOD, CA – FEBRUARY 24: (L-R) Recording Artist Britney Spears, Sir Elton John and David Furnish attend the 21st Annual Elton John AIDS Foundation Academy Awards Viewing Party at West Hollywood Park on February 24, 2013 in West Hollywood, California. (Photo by Michael Kovac/Getty Images for EJAF)

“Oduševljen sam reakcijama na “Hold Me Closer”. Želio sam da napravim zabavnu, srećnu ljetnju numeru pa sam bio oduševljen kada je Britney pristala da bude dio toga!” napisao je Elton. “Ona je zaista ikona, jedna od najvećih pop zvijezda svih vremena i ja je jako volim. Nadam se da će vam se svidjeti pjesma!”

Spears je proslavila objavljivanje singla na Twitteru, nakon što je prošlog četvrtka naglo izbrisala svoj Instagram nalog, a ostaje nejasno zašto je izbrisala svoj Instagram.

“Pjevala je fantastično”, izjavio je John. “Svi su govorili da ona više ne može da pjeva. Ali ja sam rekao da to nije tačno, bila je briljantna kada je počela pa mislim da može. I ona je to uradila, a ja sam tako oduševljen onim što je uradila.”

Pjesma uključuje tri klasična hita Eltona – “Tiny Dancer”, “The One” i “Don’t Go Breaking My Heart” – uz ljetnji svježi klupski ritam, kojim se princeza popa vratila na muzičku scenu nakon dugogodišnjeg nadzora koji je kontrolisao njenu karijeru i lični život. Prošle godine, Spears je otkrila da se povukla iz muzike i nastupa nakon što je nadzor nad njenim životom ubio njene snove.

Prije objavljivanja pjesme “Hold Me Closer”, Spears je na Twitteru napisala da uči  i da je “svaki dan čista ploča gdje pokušavam biti bolja osoba i raditi ono što me čini srećnom”.

Pročitaj

John je rekao da ga je na udruživanje snaga sa Spears inspirisao David Furnish, dodajući da vjeruje da će joj njihov duet dati prijeko potrebnu motivaciju i  samopouzdanje nakon tako “traumatičnog vremena”.

Izvor: edition.cnn.com

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum