Trenutno čitaš
Dubai korpice su omiljeni desert naše redakcije!

Dubai korpice su omiljeni desert naše redakcije!

dubai korpice
Tropic - CLEA Health & Beauty
Tropic - CLEA Health & Beauty

Ako voliš deserte koji izgledaju luksuzno, a priprema je iznenađujuće jednostavna, Dubai korpice će te oduševiti. Hrskavi kadaif, kremasta pasta od pistacija i čokoladni preliv koji sve povezuje – donosi orijentalni šarm u modernoj, mini verziji koja je savršena.

Sastojci za 30 korpica:

  • Kadaif: 150–200 g
  • Pasta od pistacija: 200 g
  • Mliječna čokolada: 80 g × 2
  • Jestive mini korpice
  • Pistacije (sitno sjeckane): 50 g

Za pripremu domaćeg kadaifa:

  • Brašno: 180 g
  • Kukuruzni skrob: 100 g
  • So: ½ kašičice
  • Biljno ulje: 25 g
  • Voda (sobna temperatura): 380 ml
Dubai korpice
Ultra magazin

Priprema:

Priprema domaćeg kadaifa

U posudi sjedini brašno, kukurzoni skrob (skrob), so, biljno ulje i vodu, pa miksaj dok ne dobiješ glatku, tečnu smjesu. Smjesu prebacite u najlonsku kesu ili dresir kesu i napravite vrlo malu rupicu. Na tavi zagrijanoj na srednjoj temperaturi istiskuj tijesto u dugim, tankim nitima kako bi se formirao kadaif. Pecite u tavi ili u rerni dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Ostavite da se ohladi i po potrebi usitni rukama.

Napomena: Pripremljeni, suhi kadaif možete čuvati u dobro zatvorenoj posudi nekoliko dana, spreman da se kasnije koristi u desertima.

Miješanje kadaifa i pistacija

U posudu stavi usitnjeni i ohlađeni kadaif. Dodaj pastu od pistacija i dobro promiješajt dok se sve ne sjedini u kompaktnu i aromatičnu smjesu.

Priprema čokoladnog sloja

Mliječnu čokoladu u njenoj originalnoj ambalaži stavi u posudu s vrućom vodom i ostavi da omekša. Kada se čokolada potpuno otopi, direktno na ambalaži napravi malu rupicu.

Tako otopljenom čokoladom išaraj dno jestivih korpica i stavi ih u frižider da se prvi sloj stegne.

Punjenje i završni dekor

U ohlađene korpice rasporedi smjesu kadaifa i pistacija. Ponovi postupak topljenja i otvaranja druge mliječne čokolade, pa njome išaraj gornji dio korpica. Pospite sitno sjeckanim pistacijama za dodatnu boju i hrskavost.

Pročitaj
koktel

Hlađenje i posluživanje

Ostavi korpice da se potpuno ohlade, kako bi se čokolada stegnula i ukusi povezali.

Prijatno!

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum