Trenutno čitaš
Dijamanti stvoreni od vazduha – novi način izrade eko održivog nakita

Dijamanti stvoreni od vazduha – novi način izrade eko održivog nakita

L'Occitane
L'Occitane

Kako eko održive proizvodne metode postaju norma, tako i mnoštvo brendova traži nove i inovativne načine za smanjenje loših uticaja na okolinu.

Brend nakita sa sjedištem u New Yorku, Shahla Karimi je primjer koji ima partnerstvo s dijamantima Aether, koji se najavljuju kao prvi dijamanti s negativnim ugljikom i pozitivnim uticajem na svijet.

instagram.com/shahlakarimi_jewelry

„Uvijek tražimo saradnju s novim kompanijama za dijamante, koje daju prioritet neutralizaciji lošeg uticaja na okolinu. Aether je zapravo ugljiko-negativan, što znači da smanjuje broj emisija ugljika, koji se ispuštaju u atmosferu. S obzirom na to da su naše vrijednosti tako dobro usklađene s njihovim, iskoristili smo priliku da sarađujemo s njima, kada su nam se obratili”, poručuju iz brenda nakita Shahla Karimi.

instagram.com/shahlakarimi_jewelry

Aether stvara dijamante od vazduha, uzimajući ugljik iz atmosfere i pretvarajući ga u sirovinu, koja se zatim stavlja u reaktore, koji se napajaju čistom energijom. Tokom nekoliko sedmica, kristali dijamanata se polako formiraju.

instagram.com/shahlakarimi_jewelry

Nakit, uključujući i šik moderno zaručničko prstenje, obuhvata snažne arhitektonske forme, s neočekivanim dijamantima i jakim siluetama, koje čine moderne komade. „Želeli smo da kreiramo rodno fluidnu kolekciju sa Aether, uključujući vjereničko prstenje. Uvijek je izazov izbalansirati i muške i ženske elemente za rad. Naš prelazak u SoHo bio je ogroman izvor inspiracije za komade u naše posljednje tri kolekcije,” dodaje brend o svojoj neuobičajenoj estetici dizajna.

Pročitaj

instagram.com/shahlakarimi_jewelry

„ Aether pretvara vazduh u dijamante; naša kapsula proširuje taj koncept učvršćivanja dalje postavljajući ih u materijalno značajne komade. Minimalna estetika dizajna isprekidana strukturalnim detaljima, poput dijamanata umetnutih u zakovice, je znak za konstrukcijske elemente od livenog gvožđa, koji su prisutni u arhitekturi SoHoa”, kaže brend Shahla Karimi.

instagram.com/shahlakarimi_jewelry

Izvor: wallpaper.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum