Trenutno čitaš
Dan zaljubljenih upotpuni pikantnom chili čokoladnom tortom

Dan zaljubljenih upotpuni pikantnom chili čokoladnom tortom

Nikada nije loša ideja „začiniti“ Dan zaljubljenih sa još malo čokolade i još malo pikanterija. Uostalom, jedna od tajni uspješnih veza jeste malo intrige i element iznenađenja koji stvari čine uzbudljivijim.

Chili čokoladna torta bez brašna odličan je izbor ako za Dan zaljubljenih želiš bogat desert. Ljuto, čokoladno i dovoljno intenzivno da upotpuniš ne samo Dan zaljubljenih, nego i bilo koji drugi dan.

Foto: eastbaytimes
SASTOJCI:
  • 1 šolja neslanog putera, sobne temperature, isječenog na komadiće
  • 350 grama poluslatke (65% do 70%) čokolade, nasjeckane
  • 6 jaja
  • 1 šolja granuliranog šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice kajenskog papra
  • Šećer u prahu ili šlag za serviranje
PRIPREMA:

Zagrij rernu na 350 stepeni Celzijusa. Namaži pleh maslacem, pa dno obloži papirom za pečenje i premaži opet sa malo maslaca. Otopi puter i čokoladu na pari na laganoj vatri uz povremeno miješanje sve dok ne dobiješ glatku smjesu.

U većoj posudi umiti jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. U to dodaj otopljenu čokoladu, vaniliju, čili u prahu, cimet, so, kajenski papar pa lagano miješaj da se smjesa sjedini.

Pročitaj

Sipaj smjesu u već zagrijan pleh i peci kolac oko 40 minuta (sredina kolača treba ostati meka i sočna). Uživaj u ljubavnim zalogajima ove neobične pikantne čokoladne torte!

Izvor: eastbaytimes.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum