Trenutno čitaš
Kako nastaju Cinderella cipele Jimmy Choo?

Kako nastaju Cinderella cipele Jimmy Choo?

Lako je uzeti zdravo za gotovo zanatsko umijeće u izradi nekih od najljepših luksuznih proizvoda na svijetu, što ga čini još fascinantnijim kada imamo priliku da vidimo proces nastanka.

Jimmy Choo je za Harper’s Bazzar otkrio tajne iza izrade svojih spektakularnih kristalnih svadbenih cipelica inspirisanih Pepeljugom.

JIMMY CHOO

„Otjelovljujući fantaziju i magiju, kristalne cipele Jimmy Choo su oda vječnoj privlačnosti glamura“, rekla je kreativna direktorica Sandra Choi o dizajnu. “Inspirisao me koncept ljubavi i Swarovski kristali u obliku srca.”

JIMMY CHOO

Vrhunska bajkovita cipela Jimmy Choo – koja će biti savršena za najglamuroznije mladenke – pomno je izrađena. 12.938 Swarovski kristala (devet različitih tipova) se ručno nanose na cipelu, što traje oko pet sati po paru, dok aplikacija hitne popravke traje oko osam sati po paru. Sveukupno, od reza do gotovog proizvoda, potrebno je oko pet sedmica.

JIMMY CHOO

Kristali se nalaze preko cijelog dizajna Jimmy Choo cipela i daju iluziju dragulja koji zrači svjetlošću, dok završni dodir – ručno izvezeni kristalni klaster u obliku srca – dodaje ozbiljnu dramu dizajnu iz bajke.

Pročitaj

JIMMY CHOO

Ne propusti i ostale ultra kreativne priče.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum