Trenutno čitaš
Četvrta sezona serije „Succession“ će biti posljednja

Četvrta sezona serije „Succession“ će biti posljednja

L'Occitane
L'Occitane

Kao što se već dugo priča, “Succession” se bliži kraju sa 4. sezonom. I da, ovo će biti pravo finale: kao što je Variety objavio u naslovnoj priči s šefom HBO-a Caseyjem Bloysom, mreža ne razvija nikakve spin-offe.

Kreator i izvršni producent Jesse Armstrong otkrio je tu vijest u intervjuu za New Yorker. „Bilo je malo mučno, i osjetio sam neočekivanu nervozu zbog razgovora s vama, jer je do sada sve bilo teoretski, a ja sam se trudio da ostane teoretski iz čitavog niza razloga“, rekao je. “Ko zna za psihološke razloge, ali kreativni su bili da je bilo zaista korisno ne donositi konačnu odluku godinama. Znate, postoji obećanje u naslovu ‘Succession’. Nikad nisam mislio da bi ovo moglo trajati zauvijek.”

Četvrta sezona „Succession“
Foto: HBO

Kasnije u intervjuu, Armstrong je rekao da se osjeća “konfliktno” oko završetka serije. „Osjećam se tužno i imam osjećaj da je cirkus otišao iz grada koji dobijaju svi koji rade na dobroj produkciji, a posebno na ovoj“, rekao je. „Zamišljam da ću biti pomalo usamljen, lutati ulicama Londona u funku, i pitati se, šta sam jebote uradio? Vjerovatno ću vas nazvati za otprilike šest mjeseci i pitati jesu li ljudi spremni za ponovno pokretanje.”

U 4. sezoni, čija premijera je 26. marta, prodaja medijskog konglomerata Waystar Royco tehnološkom vizionaru Lukasu Matssonu (Alexander Skarsgård) sve je bliže. Mogućnost ove prodaje izaziva egzistencijalnu ljutnju i porodične podjele među Royevima jer predviđaju kako će izgledati njihovi životi kada se posao završi. Pojavljuje se borba za moć dok porodica teži budućnosti u kojoj je njihova kulturna i politička težina ozbiljno smanjena.

Pročitaj

Četvrta sezona „Succession“
Foto: HBO

U seriji “Succession”, koja je premijerno prikazana 2018., glume Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Matthew Macfadyen, Nicholas Braun i J. Smith-Cameron. Zajedno sa Armstrongom, koji takođe služi kao showrunner, izvršni producenti su Adam McKay, Frank Rich, Kevin Messick, Jane Tranter, Mark Mylod, Tony Roche, Scott Ferguson, Jon Brown, Lucy Prebble, Will Tracy i Will Ferrell.

Izvor: variety.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum