Trenutno čitaš
Četiri idealna filma za Noć vještica

Četiri idealna filma za Noć vještica

Najstrašnija noć u godini može biti i najzabavnija! Predlažemo četiri filma sa streaming-servisa Pickbox NOW: naučnofantastični triler Vivarij (Vivarium), minimalistički triler Sama (Alone), psihološki triler Opsjednutost (Possession) i britanski horor Pomrčina (Half Light).

Slijedi sve što trebate znati o ovim filmovima.

Vivarij (Vivarium, 2019.)

Izvrsna glumačka postava, intrigantna i zanimljiva bizarna priča čine ovaj film idealnim za gledanje na Noć vještica! Naučnofantastični triler reditelja Lorcana Finnegana internacionalna je koprodukcija između Belgije, Finske i Irske. U glavnim su ulogama engleska glumica i manekenka Imogen Poots (Need For Speed, The Father) i američki glumac Jesse Eisenberg (The Social Network, Zombieland, Now You See Me).

pickbox

Radnja se vrti oko mladog para Toma i Gemme koji razmišljaju o kupovini svoje prve kuće. Posjećuju agenciju za nekretnine gdje ih prima neobičan prodajni agent koji ih prati u novo, tajanstveno, neobično stambeno naselje kako bi im pokazao porodičnu kuću. Ondje se nađu zarobljeni u nadrealnoj noćnoj mori nalik na lavirint.

Sama (Alone, 2020.)

Sama (Alone) minimalistički je napeti triler o preživljavanju koji će vam priuštiti napeto i zadivljujuće iskustvo. U glavnoj je ulozi fenomenalna američka glumica Jules Willcox (Bloodline, FBI: Most Wanted) kao Jessica Swanson, udovica koja se pokušava pomiriti s činjenicom da je njen muž počinio samoubistvo. Odlazi na put sasvim sama, no na putovanju stalno susreće jednog te istog muškarca…

film Noć vještica
Foto: pickbox

Ovaj minimalistički triler o preživljavanju odvija se takvom elegantnom jednostavnošću da će vas zadiviti, piše New York Times.

Pomrčina (Half Light, 2006.)

Britanski horor reditelja Craiga Rosenberga oduševiće vas jezivom pričom i fantastičnom glumačkom postavom na čelu s Demi Moore. Radnja se vrti oko uspješne spisateljice Rachel koja je shrvana kad se njezin sedmogodišnji sin utopi u raskošnoj kući. Godinu dana poslije brak joj je pred raspadom, a iako je dobila veliki avans, još nije počela raditi na novoj knjizi. Njena najbolja prijateljica organizuje joj boravak u osamljenoj kolibi u udaljenom obalnom selu kako bi došla sebi. Rachel se polako privikava na život u šarmantnom selu, a uskoro razvije i odnos s Angusom, svjetioničarom na ostrvu. No Rachel počne primati poruke od mrtvog sina koje ju upozoravaju na opasnost te je gurnuta u ponor ludila, ubistva i natprirodnog.

Pročitaj
Godzilla X Kong: Novo Carstvo

film Noć vještica
pickbox

Opsjednutost (Possession, 2009.)

Psihološki triler Opsjednutost (Possession) sa Sarom Michelle Gellar u glavnoj ulozi rimejk je korejskog filma Addicted. U fokusu priče je Jess, žena čiji život postaje nadrealan nakon što je automobilska nesreća ostavila njenog muža Ryana i njenog šurjaka Romana u komi. Stvari postaju još mračnije kada se Roman probudi vjerujući da je on Ryan. Dok se Jess pokušava nositi s tim sve uznemirujućim događajima, ona se takođe bori s mogućnošću da joj se vratio duh muža ili da je nešto vrlo zlokobno na djelu.

film Noć vještica
pickbox

Želimo vam jezivu i nadrealnu proslavu Noći vještica, a sve Pickbox NOW  preporuke pogledajte ovdje.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum