Trenutno čitaš
Celine Dion otkrila da ima rijedak neurološki sindrom i otkazala turneju

Celine Dion otkrila da ima rijedak neurološki sindrom i otkazala turneju

L'Occitane
L'Occitane

Celine Dion odgađa nekoliko datuma turneje po Evropi nakon nedavne dijagnoze rijetkog neurološkog poremećaja koji joj ne dozvoljava “da pjeva kako je navikla”, objavila je muzičarka.

Superzvijezda ima sindrom ukočenosti, koji pogađa “nešto poput jedno od milion ljudi”, rekla je Dion (54) u emotivnoj video objavi na svom verifikovanom Instagram nalogu.

“Dok još uvijek učimo o ovom rijetkom stanju, sada znamo da je to ono što uzrokuje sve grčeve koje sam imala”, rekla je. “Nažalost, ovi grčevi utiču na svaki aspekt mog svakodnevnog života, ponekad uzrokuju poteškoće kada hodam i ne dozvoljavaju mi da koristim glasne žice da pjevam na način na koji sam navikla.”

Sindrom ukočene osobe je “rijedak, progresivni sindrom koji pogađa nervni sistem, posebno mozak i kičmenu moždinu”, prema Nacionalnom institutu za neurološke poremećaje i moždani udar, prenosi CNN. “Simptomi mogu uključivati ekstremnu ukočenost mišića, ukočenost i bolne grčeve u trupu i udovima, ozbiljno ometajući pokretljivost”, kažu iz instituta. “Grčevi mogu stvoriti dovoljno sile da slome kost.” Specifični tretmani “poboljšaće simptome… ali neće izliječiti poremećaj”, navodi se.

Dion se već neko vrijeme bori sa svojim zdravljem, rekla je, dodajući da ima sjajan tim medicinskih stručnjaka i podršku svoje djece. “Svakodnevno naporno radim sa svojim terapeutom za sportsku medicinu kako bih povratila svoju snagu i sposobnost da ponovo nastupam”, rekla je. “Ali moram priznati da je to bila borba.”

Dobitnica nagrade Grammy je rekla da je pjevanje sve što zna – i ono što voli. „Toliko mi nedostajete“, rekla je. “Nedostaje mi da vas sve vidim, da budem na sceni, da nastupam za vas. Uvijek dajem 100% kada radim svoje koncerte, ali moje stanje mi ne dozvoljava da vam to pružim trenutno.”

Dion se “nada da je na putu oporavka”, rekla je. “Ovo je moj fokus.” Zahvalila je svojim pratiocima na “ohrabrujućim željama ljubavi i podrške na društvenim mrežama”. „Ovo mi mnogo znači“, zaključila je Dion svoju poruku u suzama. “Čuvajte se. Budite dobro. Mnogo vas volim, i zaista se nadam da ću vas uskoro ponovo vidjeti.”

Koncerti Celine Dion za proljeće 2023. biće pomjereni za 2024., a koncerti planirani za ljeto 2023. će biti otkazani, navodi se u objavi.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum