Trenutno čitaš
Čarobna oaza mira koja se ušuškala na Hvaru

Čarobna oaza mira koja se ušuškala na Hvaru

Bingo - Sve za dom
Bingo - Sve za dom

Iako Hvar vrijedi za brendirano i luksuzno ostrvo koje je poznato po mnogo beach barova i klubova, te je centar ljetnih partyja, na njemu postoje i skrivene uvale gdje je priroda netaknuta, a ljepota oduzima dah. 

Takva jedna uvala poznata tek lokalcima zove se Mala Stiniva. Radi se o plaži predivno čistog mora, visokih stijena i tirkiznih nijansi vode. Priroda je netaknuta i masovni turizam ovdje nije ostavio tragove.

Mala Stiniva je uvala na sjevernoj obali ostrva Hvar, kutak za opuštanje i uživanje u dugim, ljetnim i mirnim danima. Ono po čemu je ova uvala posebno prepoznatljiva jesu slikovite stijene koje se okomito spuštaju u azurno plavo more stvarajući jedinstven prizor.

Do ove obale se može doći brodom s mora ili autom iz mjesta Poljica. Na samoj plaži nema ni kafića ni restorana već samo priroda, pa ako se odlučiš posjetiti ovu oazu mira računaj da poneseš hranu i piće za cjelodnevni boravak.

Za sve ljubitelje mira i zaljubljenike u netaknutu prirodu Mala Stiniva je idealno mjesto. Opuštanje je zagarantovano uz zvuk cvrčaka i mora, a hladovinu možeš naći u obližnjem šumarku. Ako je tvoj izbor za ljetovanje ove godine Hvar, bilo bi dobro da bar jedan dan provedeš u ovoj skrivenoj rajskoj uvali.

Pročitaj

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum