Trenutno čitaš
Naša nova omiljena grickalica: Burrata sa paradajzom i bosiljkom

Naša nova omiljena grickalica: Burrata sa paradajzom i bosiljkom

burrata
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

U svijetu gastronomije, gdje se svaki zalogaj pretvara u iskustvo, postoje rijetke delicije koje osvajaju srca i nepce sa svojom jednostavnošću i sofisticiranošću. Pronašli smo jednu takvu deliciju, koja spaja bogatstvo okusa s jednostavnošću pripreme – burrata sa svježim paradajzom i aromatičnim bosiljkom.

Ova kombinacija oduševljava sve ljubitelje fine hrane svojom svježinom i harmonijom okusa.

Sastojci: 

  • Paradajz – 2-3 komada
  • Burrata – 200 grama
  • Bosiljak – 3 grane
  • Maslinovo ulje
  • Balzamiko sos
  • So/biber po ukusu
  • Bieli luk – 2 čena
  • Baget – 1 kom

Priprema: 

Baget isjeći i posuti maslinovo ulje po njemu. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa dok ne porumeni.

Pročitaj
jabukovo sirće

Narezati paradajz na tanke kriške i stavite ih na ravan tanjir za posluživanje. Staviti sir burrata na sredinu tanjira. Posuti sosom koji ćeš pripremiti od maslinovog ulje, bijelog luka, sitno sjeckanog bosiljaka. Posoliti, pobiberiti i ukrasiti listićima bosiljka.

Uživaj!

Ne propusti i ostale ultra ukusne recepte.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum