U svijetu gastronomije, gdje se svaki zalogaj pretvara u iskustvo, postoje rijetke delicije koje osvajaju srca i nepce sa svojom jednostavnošću i sofisticiranošću. Pronašli smo jednu takvu deliciju, koja spaja bogatstvo okusa s jednostavnošću pripreme – burrata sa svježim paradajzom i aromatičnim bosiljkom.
Ova kombinacija oduševljava sve ljubitelje fine hrane svojom svježinom i harmonijom okusa.
Sastojci:
- Paradajz – 2-3 komada
- Burrata – 200 grama
- Bosiljak – 3 grane
- Maslinovo ulje
- Balzamiko sos
- So/biber po ukusu
- Bieli luk – 2 čena
- Baget – 1 kom
Priprema:
Baget isjeći i posuti maslinovo ulje po njemu. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa dok ne porumeni.
Narezati paradajz na tanke kriške i stavite ih na ravan tanjir za posluživanje. Staviti sir burrata na sredinu tanjira. Posuti sosom koji ćeš pripremiti od maslinovog ulje, bijelog luka, sitno sjeckanog bosiljaka. Posoliti, pobiberiti i ukrasiti listićima bosiljka.
Uživaj!
Ne propusti i ostale ultra ukusne recepte.
Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.