Trenutno čitaš
Bruce Willis odustaje od glume zbog afazije

Bruce Willis odustaje od glume zbog afazije

Bruce Willis će se povući iz svoje glumačke karijere nakon što mu je dijagnostifikovana afazija, stanje koje ometa sposobnost govora i pisanja.

Bruce Willis odustaje od glume
Foto: Getty Images

Glumčeva porodica, uključujući njegovu suprugu Emu Heming-Willis i bivšu suprugu Demi Moore, objavila je  na Instagramu njegovo stanje. Afazija “utiče na njegove kognitivne sposobnosti”, navodi se u saopštenju.

Willis (67) najpoznatiji je po ulozi Johna McClanea u filmovima “Umri muški”, koja ga je učinila zvijezdom.

“Uz mnogo obzira, Bruce se udaljava od karijere koja mu je toliko značila”, napisala je njegova porodica u zajedničkoj izjavi. “Ovo je zaista izazovno vrijeme za našu porodicu i tako cijenimo vašu ljubav, saosjećanje i podršku.”

Willis ima pet kćeri, tri s Demi Moore i dvije s Heming-Willis.

Bruce Willis odustaje od glume
Foto: Getty Images

Njegova glumačka karijera započela je ranih 1980-ih, ali je postao poznato ime tek kasnije u toj deceniji – prvo nakon što je glumio uz Cybill Shepherd u TV seriji ABC-a “Moonlighting”, a zatim 1988. kao John McClane u prvom filmu “Umri muški”.

Od tada su njegovi filmovi, uključujući “Šesto čulo”, “Armagedon” i “Pulp Fiction”, zaradili više od 5 milijardi dolara širom svijeta, navodi Variety. Bio je nominovan za pet Zlatnih globusa, osvojio je jedan za “Moonlighting” i tri Emmyja, osvojivši dva.

Pročitaj
suits

Nekoliko glumaca i drugih zvijezda izrazilo je saosjećanje Willisu i njegovoj porodici nakon vijesti. “Milost i hrabrost! Ljubav za sve vas!” napisala je glumica Jamie Lee Curtis, kao odgovor na objavu Demi Moore.

“Šaljem puno ljubavi i ozdravljenja svima vama!” napisala je novinarka Katie Couric.

Izvor: bbc.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum