Trenutno čitaš
Brad Pitt crvenim tepihom u Berlinu prošetao u lanenoj suknji

Brad Pitt crvenim tepihom u Berlinu prošetao u lanenoj suknji

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Toplotni talas zahvatio je Evropu, a Brad Pitt je crvenim tepihom u Berlinu prošetao u lanenoj suknji na premijeri filma “Bullet train”. Pitt je nosio jedinu logičnu odjeću za vrele dane: široku lanenu jaknu, ružičastu otkopčanu košulju, te čizme Stylmartin. Međutim, modni potez koji je izazvao najviše pažnje je Pittova smeđa lanena suknja.

Foto: Getty Images

Sve je kreirao kultni njujorški dizajner Haans Nicholas Mott. Brad Pitt jedan od najotmjenijih muškaraca na svijetu i poznat po svom prozračnom, naizgled lakom pristupu modi. Ako se vratimo na neke ranije periode njegovog velikog glumačkog uspona iz 1990-ih, može se pronaći mnogo modnih užitaka, od crnih kožnih jakni koje je volio dok je izlazio sa Gwyneth Paltrow, preko kutijastog kroja koji je postao njegova preferencija za događaje na crvenom tepihu, do mekanih majica kratkih rukava i Maharishi kargo pantalona koje je preferirao tokom ere Jennifer Aniston.

Posljednjih godina, on se preselio na više eksperimentalnu teritoriju, prihvatajući brendove širokog spektra kao što su Comme des Garçons, Rick Owens i The Elder Statesmen, dok je takođe sarađivao s italijanskom krojačkom kućom Brioni pod nazivom BP Signature. Takođe je nedavno postao partner brendu košulja God’s True Cashmere, prodajući dugmad od kašmira. Navodno voli Paula Harndena, kojeg je GQ nazvao “najpovučenijim dizajnerom mode”, a poznata je i njegova lojalnost proizvođaču šešira na Venice Beach Nicku Fouquetu.

Pitt je spremno izašao iz svoje zone udobnosti zakoračivši ka još većoj udobnosti tako što je prigrlio suknju i prošetao je crvenim tepihom. Uprkos onome što konzervativne govornice poput Candace Owens mogu pomisliti, ideja da muškarci nose haljine i suknje nije nova. Od starogrčkih himationa preko škotskih kiltova do japanske hakame, skoro svaka kultura iz čitave istorije imala je svoju varijaciju suknje.

Pročitaj

Izvor: vogue.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum