Trenutno čitaš
Boje koje prema Feng Shui filozofiji unose sreću i harmoniju u svaki dom

Boje koje prema Feng Shui filozofiji unose sreću i harmoniju u svaki dom

Boje
Bingo - Home magazin
Bingo - Home magazin

Feng Shui, drevna kineska vještina uređenja prostora kako bi se postigao balans i harmonija, ima mnogo tajni za stvaranje srećnog i pozitivnog doma. Jedan od ključnih faktora u Feng Shui filozofiji su boje, koje imaju moć da utiču na energiju i atmosferu u svakom enterijeru.

Postoje određene boje koje Feng Shui stručnjaci preporučuju kako bi unijeli radost i sreću u tvoj dom. Odabirom pravih boja prema principima Feng Shui filozofije, možeš pozvati pozitivnu energiju, poznatu kao qi, i sreću, u svoj dom.

Žuta – Boja sreće i optimizma

Boje
Foto: Little Greene

Žuta boja se često povezuje sa suncem, toplotom i srećom. Prema Feng Shui učenjima, žuta boja ima moć da unese optimizam i radost u svaki prostor. Ona takođe simbolizuje prosperitet i bogatstvo. Možeš koristiti žutu boju za detalje poput jastuka, slika ili vaza da dodaš dašak sreće u svoj dom. Ova boja je posebno efikasna u prostorijama kao što su dnevna soba ili kuhinja.

Crvena – Boja strasti i ljubavi

boje
Foto: Benjamin Moore

Crvena boja je povezana sa strašću, ljubavlju i entuzijazmom. Ona može dodati toplinu i vitalnost tvom domu. Feng Shui stručnjaci preporučuju upotrebu crvene boje u spavaćoj sobi kako bi se unijela strast i romantika u odnos. Takođe, crvena boja može se koristiti za detalje kao što su prekrivači, zavjese ili dekorativni jastuci. Ova boja pomaže i da se osjećaš srećnije i povezanije sa svojim partnerom.

Pročitaj

Plava – Simbol protoka i obnavljanja

boje
Foto: Benedetto Rebecca

Plava boja ima duboku simboliku u Feng Shui filozofiji. Povezuje se sa elementom vode, koji simbolizuje protok, obnavljanje i mir. Ova boja takođe podstiče introspekciju, meditaciju i opuštanje. Plava se često opisuje kao boja neba i okeana, što stvara osjećaj prostranosti i slobode. Plava boja može se koristiti za bojenje zidova u prostorijama gdje želiš stvoriti miran ambijent, kao što su spavaća soba ili dnevna soba. Tamnija nijansa plave može dodati osećaj sigurnosti i zaštite. Upotrebi plavu boju za dekorativne detalje kao što su jastuci, zavjese, slike ili tepisi. To će dodati element ravnoteže i harmonije u prostoru.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum