Trenutno čitaš
Boje koje kraljevsko plavu nijansu čine posebnom u svakom enterijeru

Boje koje kraljevsko plavu nijansu čine posebnom u svakom enterijeru

Gala Home
Gala Home

Proljeće je idealno vrijeme za uređenje doma i unošenje nekih osvježenja u enterijer. Ako se odlučiš da svom enterijeru dodaš ili ga upotpuniš hrabrom kraljevsko plavom bojom donosimo ti prijedlog za odabir boja koje idu uz kraljevsko plavu i koje mogu dodatno oživjeti ovu nijansu, te sam enterijer i prostor.

Kraljevsko plava može ostaviti efektan utisak ako se pažljivo kombinuje sa drugim bojama. Ova boja definitivno ima svoj trenutak i stvara WoW efekat.

Kraljevsko plava i narandžasta

Ova kombinacija boja može biti pomalo rizična, ali takođe kraljevsko plava i narandžasta fantastično funkcionišu zajedno, stvarajući svijetli, živi enterijer i razigran prostor. Odstupanje od svakodnevnice i šablona, može pružiti  domu dodatne, osvježavajuće vibracije. Kada se kombinuje sa plavom, narandžasta boja najbolje ističe savremeni, eklektični ili čak, retro stil.

Kraljevsko plava i bijela 

Plava i bijela je doista klasična kombinacija boja koja se obično povezuje s mornarskim izgledom i nastoji pobuditi osjećaj slobode povezan s odmorom i privlačnošću prirode. Ali korištena na pametan način, plavo-bijela kombinacija odaje više od samog primorskog izgleda. Uz stotine nijansi koje možeš izabrati, plava i bijela mogu se kombinovati kako bi se stvorila širina enterijera. Bijela stvara savremeni svježi kontrast koji je potreban plavoj čineći je još moćnijom.

Kraljevsko plava i roze

Plavi i roze tonovi su veoma rijetka kombinacija, ali ustvari balans ovih boja je izvanredan. U ovom slučaju, plava predstavlja neutralnu boju u većini ovih prostorija, dok roze obezbjeđuje snagu akcenta. Kraljevsko plava i roze mogu biti dobitna kombinacija svakog enterijera, jer  kraljevsko plava i roze imaju crvene podtonove i zajedno stvaraju savršenu harmoniju.

Kraljevsko plava i žuta

Pročitaj

Svakoj prostoriji je potreban dašak svježine, a žuta boja savršeno funkcioniše kada se koristi u kombinaciji sa kraljevsko plavom. Žuta unosi dodatnu notu svježine čak i onda kada se koristi u najmanjim količinama, ali isto tako, možemo koristiti žute tonove i plavu boju ravnomjerno u prostoru i svaki enterijer biće bez greške. Žuta boja predstavlja savršen izbor u tradicionalnim domovima, mediteranski stilizovanim enterijerima i svim prostorijama prelaznih stilova.

Kraljevsko plava i siva

U svijetu dekora ovo je veoma popularan izbor boja za enterijer. Ovakva kombinacija je krajnje ralaksirajuća i savršeno funkcioniše u spavaćim sobama, kuhinjama i svim prostorijama koje zahtijevaju osećaj spokoja.

Izvor: livingetc.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum