Trenutno čitaš
Boje koje će učiniti da tvoj dom bude topao i udoban

Boje koje će učiniti da tvoj dom bude topao i udoban

Gala Home
Gala Home

Čak i ako se čini kao suptilan detalj, boja kojom ofarbaš sobu može imati ogroman uticaj na ambijent tvog životnog prostora. Na primjer, jedna nijansa sive može izgledati oštro i hladno, dok druge varijacije mogu pružiti savršenu količinu topline i dobrodošlice.

Isto vrijedi i za nijanse smeđe, bijele, zelene, pa čak i ljubičaste. U nastavku ti predstavljamo popularne boje koje trenutno daju sve tople i ugodne vibracije, stoga se pripremi da se osjećaš inspirisano.

FARROW & BALL

Raste popularnost smeđe boje u nijanski oraha, od farbanja do namještaja, lajsni, tekstila i još mnogo toga. To je “najtoplija smeđa” koja je prožeta nijansama magente. Naslanja se na zemljani trend oraha i istovremeno pruža obilje topline. Ova ugodna boja može biti lijepa kao istaknuti zid u prostoriji za jedinstven kontrast.

FALLOW & BALL

Boje poput masline i kadulje su takođe u velikom trendu ove godine. Ako želiš da koristiš ovaj trend u svom domu na način koji će ti pružiti ugodan osećaj, izaberi nijansu srednjeg tona. Boje koje nisu previše tamne ili presvijetle su najugodnije. Vrlo svijetle boje imaju tendenciju da stvore prostore koji djeluju živahno i energično, dok vrlo duboke nijanse mogu biti vrlo dramatične.

BENJAMIN MOORE

Želiš dramatičnu tamniju nijansu zelene? Isprobaj Black Forest Green. To je boja koja će izdržati test vremena, ali će se i uklopiti u trend zelenih nijansi na zidovima. Black Forest Green je sjajna boja za dodavanje topline kućnoj kancelariji i za blještavilo u kuhinji na ostrvu. Ova boja bi takođe dobro funkcionisala u prostoriji koja ima komplementarne zidne tapete kako bi dodala toplinu, a da pritom ne nadjača tapetu.

BENJAMIN MOORE

Ako želiš umirujuću paletu boja, koja je puna toplih i hladnih umirujućih tonova, ovo je srednje tonirana, neutralna smeđa-bež boja koja ima toplije tonove. Ova boja je savršena za dnevni boravak u kući. Srednje tamni neutralni tonovi su savršeni za otvorene tlocrte s puno prozora.

Pročitaj

PPG

Siva boja ima prekrasnu dubinu i dodaje dramu prostoru, a da pritom nije previše napadna. Ova duboko siva je savršen tamni akcenat za svaki prostor, veliki ili mali.

FARROW & BALL

Blijedo siva u kombinaciji sa bež i savršenom notom ugodnog smeđeg podtona je umirujuća i odlična neutralna boja koja će svaki prostor učiniti smirenim i opuštenim. Svijetlo sive su savršene za svaku prostoriju u domu, jer se neprimjetno uklapaju s namještajem s uzorcima i zabavnim jastucima.

PPG

Tamno plava je sjajna boja za unošenje topline u tvoj dom i bez napora spaja hladno i toplo. Isprobaj ovu boju na ormarićima ili ugradbenim elementima.

BENJAMIN MOORE

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum