Trenutno čitaš
Boja kuhinje koja unosi smirenost u svaki enterijer

Boja kuhinje koja unosi smirenost u svaki enterijer

neutralne boje kuhinje

Bijele i sive kuhinje već duže vrijeme dominiraju u svijetu dekora. U posljednje vrijeme nešto češće viđamo plave i zelene ili čak u nekim dramatičnijim bojama, ali većinom na sceni vlada neutralan izbor, kada je u pitanju boja kuhinje.

Ako si u potrazi za novom neutralnom bojom za svoju kuhinju, donosimo fantastične prijedloge u savršenoj nijansi.

neutralne boje kuhinje
Pinterest

Ovu osvježavajuću nijansu kuhinja koja je, ako to tako možemo nazvati neprolazan trend u svakom enterijeru, stručnjaci za uređenje enterijera nazivaju “pijesak” nijansom. To je boja toplija od bijele ili sive, ali nije sasvim bež, ni siva i daleko je od smeđe.

Kako god definišemo ovu nijansu “pijesak” ili nekim drugim izrazom jedno je sigurno, a to je da ova boja donosi osjećaj smirenosti svakom enterijeru. Ako želiš svijetli i prozračni prostor koji je ipak jedinstven, radna mramorna ploča i svijetli zidovi upotpunjeni tepihom koji će prostor učiniti toplijim i zlatnijim odličan su izbor.

Foto: Studio McGee

Kuhinje u neutralnim nijansama nose u sebi i dozu elegancije, ali topla “pješčana” boja sprječava da prostor izgleda previše strogo i hladno. Izborom ove boje nećeš pogriješiti ako voliš minimalistički stil.

Pročitaj

Foto: Nordiska Kok

Ako želiš da spojiš moderan i tradicionalni izgled, možeš to učiniti uz pomoć neutralne boje ormarića. U kombinaciji s bijelom bojom u kuhinjskom prostoru, dodaće samo malo suptilnog kontrasta, bez previše ludila.

Želiš li napraviti odmak od bijele, sive i bež kuhinje, a opet imati kuhinju u neutralnoj nijansi koja odgovara svakom prostoru i stilu uređenja, možda je ova boja upravo za tebe.

Foto: Residence Magazine

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum