Trenutno čitaš
Šta nam donosi mjesečni horoskop za april 2024.?

Šta nam donosi mjesečni horoskop za april 2024.?

mjesečni horoskop april 2024

Jeste li spremni za mjesečni horoskop za april 2024.? Ovaj mjesec donosi pomračenje Sunca i mlad mjesec, ali i puno prilika za ljubav, profesionalna i kreativna napredovanja. Pa, krenimo redom.

April počinjemo retrogradnim Merkurom u Ovnu, znaku koji je intenzivan i ambiciozan, ali takođe poznaje prednosti zastoja. Ovnova sposobnost da drži čvrste granice između posla i života, može nam pomoći da kroz retrogradni period merkura prođemo što jednostavnije. Očekujte uobičajena kašnjenja u putovanju, probleme u komunikaciji i tehnološke greške. Možda će se bivši uvući u vaše živote ili ćete možda biti u iskušenju da i sami budete ta osoba.

retrogradni merkur
Ultra magazin

Iako je Merkur retrogradan, postoji opšti osjećaj da ste ohrabreni u ljubavi zahvaljujući slatkoj Veneri koja prelazi u moćnog Ovna u četvrtak, 4. aprila. Ako vas je ikada volio Ovan, znate da je to jedno od najboljih osjećanja na svijetu. Bez obzira na vaš znak, dajte onima koji su vam blizu da se osjećaju sjajno, tako što ćete ih voljeti ovim intezitetom.

Dok je prošli mjesec donio pomračenje mjeseca povezano sa završecima, ovaj mjesec donosi pomračenje sunca, 8. aprila. Iako je ova kosmička pojava više povezana s neočekivanim prilikama, ona i dalje može biti stresna, dodatno pojačana retrogradnim Merkurom. Ali s mnogim planetama koje tranzitiraju moćnog Ovna, to je i epsko vrijeme da krenete naprijed i osjetite radost.

Ovo pomaže u poboljšanju našeg kolektivnog raspoloženja, jer su pomračenja sunca poput super-nabijenih mladih mjeseca, i ovo pomračenje se događa u prvom znaku zodijaka. Iako će Merkur biti retrogradan u Ovnu, osjetićemo povećanje zamaha, strasti i inicijative, što će nam omogućiti da udahnemo novi život projektima koje smo stavili na čekanje. Iskoristite 10 dana nakon mladog mjeseca da vizualizirate i aktualizirate svoj život iz snova. Za šest mjeseci, možda ćete biti ugodno iznenađeni koliko su se vaše namjere brzo i čudesno razvile.

Ultra magazin

Sunce prelazi u Bika, zemljani znak povezan s dekadencijom i ležernošću, kojima biste se trebali počastiti u narednih nekoliko sedmica, počevši od 19. aprila. Ljubav, bilo romantična ili platonska se produbljuje, a neke ljubavi se čak mogu ozvaničiti. Sezona Bika donosi mirniji i utemeljeniji period. Imajte na umu da Jupiter, planeta sreće, završava svoj 13-mjesečni boravak u Biku, tako da će sunce, Jupiter i Uran biti u Biku — i formirati konjukciju Jupiter – Uran 20. aprila i pun mjesec u Škorpiji 23. aprila. što nas podstiče da preduzmemo djelotvorne i intuitivne korake kako bismo osigurali svoje dugoročne ciljeve.

Pun mjesec u znaku Škorpije blista kao disko kugla na nebu, 23. aprila. Iako nije tako intenzivan kao pomračenje, možda biste željeli zaokružiti ovaj datum u svom kalendaru. Energija Škorpije je intenzivna, što je pridjev koji već opisuje ovu fazu mjeseca. Neki znakovi se mogu osjećati super uzbuđenim oko ovog datuma, a to je zaista moćna lunacija za seks i izlaske. Međutim, energija je takođe nekako haotična, i ako želite igrati na sigurno, preskočite ovu noć tako što ćete se opustiti kod kuće.

Život će se znatno razvedriti krajem aprila.

Merkur kreće direktno 25. aprila. Ljubavna Venera se seli u svoj matični znak Bika, 29. aprila, podstičući razigranu proljetnu šminku, dodatni san i duge umirujuće kupke. I, ako se osjećate ambiciozno, znajte da na kraju mjeseca, posebno kada se vatreni Mars preseli u svoj matični znak Ovna, 30. aprila, kosmos dobro reaguje na ljude koji se zalažu za sebe. Budući da se Venera i Mars osjećaju kao kod kuće u ovim znakovima, završićemo mjesec s osjećajem da su naši glavni izazovi sada iza nas.

Ovan

Prošli mjesec je označio početak vaše sezone, okrepljujućeg vremena koje vas je podsjetilo koliko volite biti prvi znak zodijaka. Međutim, mirne vibracije mogu biti poremećene zahvaljujući pomračenju Sunca u vašem znaku. Ovaj nebeski fenomen signalizira period duboke lične transformacije (događa se i za vrijeme retrogradnog Merkura), ali ako slijedite savjete zvijezda, april donosi obilje prilika da napredujete u ljubavi (pa čak i potencijalno zaradite nešto novca).

ovan
Freepik

Da, odlično je vrijeme da si priuštite pauzu na društvenim mrežama, jer Merkurovo retrogradno putovanje počinje, 1. aprila. S obzirom da se Merkur retrogradno kreće u vašem znaku, komunikacija zahtijeva dodatni oprez. Vaše riječi mogu nehotice biti oštre. Vaši prijatelji vole što niste ulizica i uvijek ćete im reći istinu, ali kada je Merkur retrogradan, teže je razlučiti kada se ugristi za jezik i pokazati malo diplomatije. Takođe ćete željeti da se pripremite za tipičan retrogradni haos, kao što su komplikacije na putovanjima i digitalne zablude, ili slučajno lajkanje Instagram objave vašeg bivšeg partnera od prije pet godina. Ostanite izvan drame jednostavnim odjavljivanjem.

4. aprila, Venera ulazi u vaš znak, nudeći dodatnu dozu samopouzdanja, što bi vam moglo ići u prilog kada je u pitanju privlačenje pažnje kako u romantičnim vezama, tako i na poslu. Povoljan je trenutak da pozovete nekoga da izađete, kažete svojim prijateljima ili partneru koliko su odlični ili pregovarate o povišici.

Mladi mjesec i pomračenje Sunca, 8. aprila, možda će vas zaista ostaviti na rubu. Pomračenja su moćne, anksiozne stvari. Ali ovu energiju možete iskoristiti u svoju korist. Pomračenja Sunca često najavljuju ostvarenje naših dubljih želja, podstičući nas da pozovemo svemir da ih ispuni. Postavite namjeru da kanališete ovu moćnu energiju, čak i ako je zapiana u dnevniku (zapravo, ova analogna opcija zvuči savršeno). Kada se energija pomračenja razbistri, a sunce pređe u Bika, 19. aprila, možete započeti svoj plan da namjere manifestujete. Da, sunce napušta vaš znak, ali se takođe seli u vašu 2. kuću posjeda. Sezona Bika, luksuzni zemljani znak, idealna je za njegovanje finansijske stabilnosti.

Pun mjesec u znaku Škorpije, 23. aprila, uzburkava emocionalne vode vaše transformativne 8. kuće. Pun mjesec je iskonski, a Škorpija je sablasna i seksi. Vjerovatno ćete se ili osjećati mega uzbuđeno oko ovog datuma ili ćete biti potpuno odbojni idejom fizičkog kontakta. Odvojite vrijeme za meditaciju i provjerite sa sobom da vidite šta vam treba. Iako puni mjeseci nisu tako intenzivni kao pomračenja, oni i dalje mogu ostaviti da se osjećate pregoreno, ako ne postavite prioritet svojim potrebama i ne postavite granice.

Dozvoljeno vam je da budete pohlepni tokom sezone Bika.

Merkur ide direktno u vašem znaku, 25. aprila. Sada se svi osećaju malo smirenije, pa oslobodite svoju smjelu ličnost svima koji to cijene. Dok Venera 29. aprila napušta Ovna i ulazi Bika, vaša pažnja još jednom skreće na materijalne dobitke i brigu o sebi. Da, pomiče se iz vašeg znaka, ali, baš kao i sunce, sada je stacionirano u vašoj raskošnoj 2. kući, koja poziva na dekadenciju. Kako Venera takođe vlada ljepotom, ovaj tranzit vam daje odobrenje da investirate u novu šminku, spavate ili samo gledate televiziju u svom najudobnijem krevetu, šta god da se osjećate lijepo i ugodno. Sezona Bika, posebno kada je Venera takođe u Biku, znači da se osjećate udobno.

Zaključujući mjesec snažnom notom, vaša vladajuća planeta, Mars, ulazi u vaš znak, 30. aprila. Mnogo se pričalo o traženju povišice, postavljanju namjera i izražavanju svojih osjećaja. Sa vatrenom planetom u vašem znaku, dobićete još jednu šansu i više samopouzdanja. Evo kratke čarolije: Stavite mrvicu meda na svoj jezik; med zaslađuje riječi. Taj čarobni savjet u kombinaciji s hrabrošću koju donosi Mars u vašem znaku znači da nema boljeg vremena da tražite (i iskreno se nadamo, da ćete dobiti), šta želite, bilo da je to ljubav, vrijeme za samoću, bolji odnos između posla i života, povišice , ili sve navedeno.

Bik

Jeste li preživjeli martovsko pomračenje? Postoji još jedno ovog mjeseca, ali neće zasjeniti vašu sezonu i rođendan. Tu je i retrogradni Merkur, koji počinje 1. aprila, u Ovnu, bacajući svoju refleksivnu čaroliju na vašu 12. kuću nesvjesnog. Ovo carstvo, obavijeno misterijom, upravlja neopipljivim – pronicljivim snovima, tajnama i emocionalnim tokovima koji teku ispod površine. Sudbinske veze padaju u ovu kuću, pa je veća vjerovatnoća da ćete ovog mjeseca sresti nekoga od velikog značaja.

Bik
Freepik

4. aprila, Venera, vaša vladajuća planeta, prelazi u vatrenog Ovna. Toplina Venere tjera vas da čeznete za ljudskom vezom, što je kontrast introspektivnoj hladnoći retrogradnog Merkura. Ovaj tranzit sugeriše da će druženje s prijateljima, možda umjesto romantičnog partnera, ponuditi ugodnu utjehu i ljubav usred retrogradnosti. Težite interakcijama bez drame i minimizirajte sukobe kako biste održali nizak nivo stresa.

Pomenuti mladi mjesec i pomračenje Sunca stižu 8. aprila, u Ovnu, donoseći potencijal i za preokret i za priliku. Dok su pomračenja mjeseca, kao i ono prošlog mjeseca, povezana s iznenadnim završecima, pomračenja Sunca obično označavaju početke. Ali vibracije su pomalo iznemogle. Budite otvoreni za neugodne, ali slučajne susrete. Ovaj astrološki događaj ne mora da se odnosi na romantično interesovanje; možda ćete naći novog mentora ili prijatelja oko ovog datuma.

19. aprila, sunce ulazi u vaš znak, Bikovi. Srećan solarni povratak. Apsolutno treba da slavite, samo budite strpljivi sa svakim ko malo zakasni, jer je Merkur retrogradan. To ne znači da vas ne vole, a možda biste čak trebali svima reći da planiraju doći malo ranije.

Uprkos retrogradnom Merkuru, veze se ubrzavaju oko 21. aprila, kada Juno, asteroid koji simbolizira posvećenost, ide direktno u Djevicu, osvjetljavajući vašu 5. kuću zadovoljstva. Za one koji se zabavljaju ili su u partnerstvu, očekujte da će vruće iskre strasti zapaliti dublji plamen predanosti. A ako se ne zabavljate i sretni ste sami, posvetite se drugim oblicima senzualnog užitka, kao što su masaže, puno spavanja, izležavanje ili šminkanje. Briga o sebi je izuzetno važna oko punog mjeseca u intenzivnom znaku Škorpije, 23. aprila. Ova primarna lunacija ne izaziva toliko anksioznost kao pomračenja, ali je ipak najbolje pripaziti.

Kraj mjeseca je zaista idealan da dobijete ono što želite, pa samo naprijed i tražite to.

Merkur konačno ide direktno, 25. aprila. Iako su tehnološke greške manje vjerovatne, ipak nije loša ideja da se minimizira vrijeme pred ekranom, što se čini da je trend u poslednje vreme, možda jer se ljudi osjećaju pregoreni stalnim salvama obavještenja. Kada vaša vladajuća planeta, Venera, napusti Ovna da se vrati kući u vaš znak, 29. aprila, prilike za lične susrete sa cool ljudima se povećavaju, kao i vaše sposobnosti zarađivanja novca. Naravno, zvijezde ne mogu da kontrolišu ekonomiju. Ali Venera vlada novcem i veća je vjerovatnoća da ćete privući obilje s bogatom planetom u vašem znaku. Pomaže i to što 30. aprila, Mars, planeta akcije, ide u svoj matični znak Ovna, pa je lakše boriti se za stvari koje zaista želite.

Blizanci

Prošlog mjeseca, fokusirali ste se na pronalaženje ravnoteže između posla i života uz poštovanje svojih ambicija. To je zadatak sa kojim se mnogi ljudi trenutno bore, ali kao neko ko ima tendenciju da pokuša sve da uradi, to nije samo posebno izazovno za vas, već je i nevjerovatno važno. Mart je takođe pozvao na period brige o sebi zbog pomračenja u Vagi. Prije nego što se spremite da se vratite u režim zauzete pčele, znajte da april donosi još jedno pomračenje, zajedno sa retrogradnim Merkurom. Ali april donosi i napredak u odnosima i poboljšane intuitivne sposobnosti.

Blizanci
Freepik

1. aprila, vaša vladajuća planeta Merkur započinje mjesec retrogradnim kretanjem u strastvenom Ovnu. Imajte na umu da ovaj tranzit upozorava na potencijalne pogrešne komunikacije među prijateljima. Ako dođe do napetosti, zapamtite da je tokom ovog retrogradnog perioda bolje pritisnuti pauzu i odmaknuti se od potencijalnog sukoba. A s obzirom na Merkurov uticaj na tehnologiju – i kao vaša vladajuća planeta – takođe ste skloni digitalnim greškama tokom ovog perioda. Poruke bi mogle biti pogrešno protumačene, slučajno možete lajkovati objavu koju ne želite i slično. Pauza na društvenim mrežama može biti predah koji vam je potreban, pružajući priliku da se ponovo povežete sa svojim mislima daleko od stresa na ekranu.

4. aprila, brižna Venera ulazi u Ovna i skreće vašu pažnju na društveni život. Iako je vaš društveni krug širok, ovaj tranzit vas poziva da razmislite o dubini ovih veza. Razlikovanje između pukih poznanika i pravih saveznika može pomoći da se vaša energija uloži u veze koje su zaista važne. S retrogradnim Merkurom usred sezone pomračenja, pazite jer biste se u ovo vrijeme mogli osjećati preopterećeno. Iako je u vašoj prirodi da želite da kažete DA svima i svim događajima, granice su vaš saveznik tokom aprila. Ne samo da je u redu nego je i preporučljivo da budete izbirljivi s kim provodite vrijeme.

April donosi pomračenje Sunca. Pomračenja mjeseca su povezana sa završetcima, dok su pomračenja Sunca, jednaka novim počecima, ali takođe mogu biti iscrpljujuća. 8. aprila, mladi mjesec i pomračenje Sunca u Ovnu mogli bi osigurati početak značajnog novog profesionalnog saveza ili transformisati postojeći. Ostanite otvoreni za neočekivano; svemir vas može iznenaditi vezom koja donosi potencijal za duboki rast. Uz rizik da zvuči kao pokvarena ploča, trik za iskorištavanje ovog moćnog vremena je balansiranje entuzijazma s odmorom i brigom o sebi.

19. aprila, sunce ulazi u znak Bika. Ovaj tranzit produbljuje vašu vezu s nevidljivim, pojačavajući intuiciju. Snovi mogu donijeti važne poruke, pa je dobra ideja da držite dnevnik pored kreveta u koji možete zapisivati bilješke kada se probudite. Takođe je odlično vrijeme da se povežete sa svojom duhovnom stranom.

Upotrijebite svoj magični zamah da iskoristite jednu od svojih željenih vještina kada Juno, asteroid posvećenosti, završi svoju retrogradnost, 21. aprila. Veze dobijaju zamah otprilike u ovo vrijeme u vašem privatnom životu, ali vjerovatnije je da ćete osjećati te efekte i profesionalno. Pazite da ne radite previše naporno, inače biste mogli rizikovati sagorijevanje. 23. aprila, pun mjesec u znaku Škorpije će vas vjerovatno iscrpiti. To je podsjetnik da poštujete svoje fizičko i mentalno blagostanje, posebno ako ste zanemarili brigu o sebi. Briga o sebi nije luksuz; to je neophodno, Blizanci.

Posljednjih nekoliko dana aprila zrelo je za produbljivanje postojećih odnosa koji bi vas mogli potaknuti naprijed u vašem poslu ili kreativnim projektima.

Srećom, Merkur ide direktno, 25. aprila, kada bi nivo stresa trebalo da se smanji. Ovo se dešava baš na vrijeme kada se Venera seli u Bika, 29. aprila, što je tranzit koji privlači karmičke veze. Iako su se prilike za umrežavanje već pojavile ovog mjeseca, posljednjih nekoliko dana aprila posebno su zreli za produbljivanje postojećih odnosa koji bi vas mogli potaknuti naprijed u vašem poslu ili projektima kreativne strasti. Venera vlada bogatstvom, pa imajte na umu da je kraj mjeseca odličan za predlaganje ideja, traženje povišice ili prijavu za posao . Vaši napori će imati dodatnu snagu kako se borbena planeta Mars preseli u svoj matični znak Ovna, 30. aprila, dajući vam dodatni podsticaj u svim profesionalnim pregovorima.

Rak

Nakon navigacije emocionalnim tokovima pomračenja mjeseca, što je naglasilo važnost da svojim prijateljima i porodici date do znanja koliko vam znače – ili u suprotnom rizične veze dođu do zastoja – april donosi pomračenje Sunca koje najavljuje nove početke… takođe recept za stres. Međutim, ovog mjeseca postoji toliko mnogo prilika da unaprijedite svoju karijeru da ćete, sve dok znate kada da se povučete i odlučite za slobodno vrijeme, biti previše zauzeti ostvarenjem svojih snova da biste brinuli.

Rak
Freepik

Retrogradni Merkur koji počinje mjesec 1. aprila, prolazi kroz vašu 10. kuću društvenog statusa. Vjerovatno ćete morati da uložite napor kako biste napredovali, ali morate prihvatiti da će stvari biti odložene. Ljudi će sporo odgovarati na mejlove i nije idealno vrijeme za potpisivanje ugovora. Dozvolite sebi da se odmorite i prepustite jednostavnosti dokolice bez osjećaja krivice. Ovaj period se manje odnosi na poslovno napredovanje, a više na uzemljenje u radosti prijateljstava.

4. aprila, Venera vladarka ljubavi, novca i ljepote, prelazi u asertivnog Ovna, koji vam može pružiti prilike za karijeru. Međutim, uticaj retrogradnog Merkura sugeriše priliku za strategiju i razmišljanje, a ne za donošenje velikih odluka. Da li ste zaista tamo gdje želite da budete? Zapamtite da se o vašoj sreći i ispunjenju ne može pregovarati, i da oni ne moraju doći s posla – svi moramo staviti hranu na sto, a nema svako svoj posao iz snova, što je u redu. Iskoristite ovo vrijeme da razmislite o tome kako želite da provedete svoje vrijeme tokom ovog života i znajte da se prilike za akciju pojavljuju kasnije ovog mjeseca.

8. april donosi mlad mjesec i pomračenje Sunca u Ovnu. Pomračenja su sinonim za transformaciju, a ovo posebno usklađivanje može dovesti do nepredviđenih prilika, posebno što se tiče vašeg društvenog statusa. Međutim, pomračenja takođe mogu biti iscrpljujuća. Zapamtite, za sada je najbolje da se opustite i razmislite. Dok sunce prelazi u luksuznog Bika, 19. aprila, narednih nekoliko sedmica naglašavaju važnost njegovanja prijateljstva, nastavljajući temu koja je započela prošlog mjeseca. Vi ste znak koji zna nezamjenjivu vrijednost odabrane porodice. U svijetu koji je često fiksiran na produktivnost, ovaj period služi kao podsjetnik da je odmak da biste se malo zabavili jednako, ako ne i više, važan. Uložite vrijeme i energiju sa svojim omiljenim ljudima. Vaša prijateljstva pružaju osnovu na kojoj se gradi ostatak života.

Fokusirani ste na seks i romantiku tokom punog mjeseca u seksi Škorpiji, 23. aprila, koji aktivira vašu 5. kuću zadovoljstva. Ovo je vrijeme da prihvatite svoje želje, bilo kroz seks sa partnerom, odlučite se da se osjećate dobro ili jednostavno dozvolite sebi da uživate u odmoru i opuštanju. Vaš zadatak tokom punog mjeseca u Škorpiji je da se osjećate dobro, šta god to za vas značilo.

Neka vam um bude otvoren za ideju da se zaljubite u nekoga koga već poznajete.

25. aprila, Merkur ide direktno, označavajući kraj konfuziji retrogradnog perioda. Uz jasnije nebo i optimističnije raspoloženje, vrijeme je da sprovedete u djelo planove o kojima ste razmišljali. Prilike za karijeru koje su se pojavile zaslužuju vašu pažnju – slijedite ih s povjerenjem.Kada Venera pređe u Bika, 29. aprila, postoji šansa da se nekolicina od vas zaljubi u prijatelja ili da počne da izlazi sa nekim iz svog društvenog kruga.

Konačno, 30. aprila, Mars ratnik prelazi u svoj matični znak Ovna, označavajući kraj reflektivne pauze koja je neophodna zbog pomračenja i retrogradnog Merkura. Ovo je trenutak da jurite svoje snove sa onom prepoznatljivom strašću Raka. Zapamtite, ovo se ne mora odnositi na vaš svakodnevni posao. To bi mogao biti poziv da provedete više vremena radeći na svom omiljenom hobiju. Proveli ste mjesec razmišljajući i sada zaslužujete da pokupite nagrade.

Lav

Naravno, ovaj mjesec dolazi sa svojim dijelom astroloških izazova – naime, retrogradnim Merkurom i pomračenjem Sunca. Iako ovi događaji mogu izgledati zastrašujuće, april nudi ogromnu suprotnost prošlomjesečnom pozivu na oprez koji je došao s pomračenjem. Umjesto toga, vrijeme je da uđete u centar pažnje, napredujući uprkos svim nebeskim zastojima sa vrstom zamaha naprijed koji samo Lav zna kako izgraditi.

Lav
Freepik

1. april, označava početak retrogradnog Merkura u Ovnu, bacajući sjenu na planove putovanja. Lavovi bi se, više nego bilo koji drugi znak, mogli naći u zamci kašnjenja putovanja. Bilo da idete na posao, do kuće prijatelja na zabavu ili čak na Zoom sastanke, pametno je uzeti u obzir dodatno vrijeme kako biste ublažili retrogradne efekte ometanja. Vi ste diva, sigurno, ali to ne znači da želite dodatni stres koji dolazi uz to da uvijek zadnji stignete (posebno u profesionalnim stvarima).

4. aprila, dok Venera pleše u Ovnu, raspoloženi ste za preobrazbu. Vaš stil je produžetak vaše kraljevske esencije, i ovaj tranzit vas podstiče da ga promijenite. Bilo da razmišljate o novoj nijansi kose ili se odlučite za pirsing ili trendi tetovažu, način na koji definišete i izražavate ovaj aspekt sebe u potpunosti je vaš prerogativ. Odvojite malo vremena da razmislite za kakvom evolucijom stila žudite prije nego što se posvetite bilo čemu.

Mlad mjesec i pomračenje Sunca u Ovnu, 8. aprila, obasjavaju vašu 9. kuću filozofije. Za razliku od burnog pomračenja mjeseca, ovaj događaj ne znači završetak, ali bi ipak mogao izazvati nelagodu. Kao znak kojim vlada sunce, Lavovi imaju povećanu osjetljivost na pomračenja Sunca; dozvolite sebi da odbijete pozive za zabavu, smanjite opterećenje na poslu i prihvatite opuštanje oko ovog datuma. Smanjenje stresa je ključno za održavanje vašeg blagostanja. Potrebno vam je puno sna, posebno u vrijeme pomračenja Sunca.

19. april predstavlja početak sezone Bika, naglašavajući vašu 10. kuću društvenog statusa. Uživajte u iščekivanju povećane vidljivosti i priznanja koje dolazi sa suncem stacioniranim u dijelu vaše karte koji želi postati poznatiji. Sedmice koje su pred nama su zrele za podizanje vašeg profila, bilo da se radi o profesionalnim dostignućima, kreativnim poduhvatima ili sticanju više pratilaca na društvenim mrežama (ako volite takve stvari). Vaša prirodna sklonost privlačenju pažnje savršeno je u skladu sa kosmičkom energijom u igri, obećavajući puteve za veće prepoznavanje.

Bilo da želite da proširite svoj uticaj, povećate prihod ili pređete u novu profesionalnu ulogu, kosmos žarko podržava vaše ambicije.

Postoji noć koju je najbolje provesti u pritaji: 23. april, koji donosi pun mjesec u intenzivnoj Škorpiji. Iako su puni mjeseci generalno manje intenzivni od pomračenja, dramatični duh Škorpije i dalje može izazvati osjećaj nelagode. Smatrajte ovo još jednim podsticajem da prihvatite slobodno vrijeme i opustite se u udobnosti vlastitog doma. Ubrzo nakon toga, 25. aprila, bićete sretni kada čujete da Merkur kreće direktno, smanjujući kašnjenja i zastoje na putovanju, iako je ipak pametno uvijek planirati malo dodatnog vremena, jer ne volite da vas požuruju.

Vaše priznanje i mogućnosti nastavljaju se u još većoj snazi kada je Merkur direktan, posebno oko 29. aprila, kada imate raskošnu Veneru koja krasi Bika i vašu 10. kuću društvenog statusa. Zvijezde se usklađuju kako bi ojačale ne samo vaš profesionalni život, već i vaš lični brend. Dakle, bez obzira da li želite da proširite svoj uticaj, povećate prihod ili pređete na novu profesionalnu ulogu, kosmos žarko podržava vaše ambicije u to vrijeme. S obzirom da se narednog dana, 30. aprila, Mars smješta u svoj matični znak Ovna, vaša asertivnost i nagon mogu dostići vrhunac. Lavovi, ako postoji nešto za čim ste čeznuli, sada je trenutak da to zatražite. Vaša smjelost, zajedno sa vatrenom energijom Ovna, čini skoro svaki cilj nadohvat ruke. Uživajte u svim uspjesima, ne zaboravite da se odmorite.

Djevica

Tokom marta, vaš horoskop je od vas tražio da se oslonite na rituale ljepote i njege. Kako ovaj mjesec donosi retrogradni Merkur i haotično pomračenje, najbolje je da nastavite slušati ovaj savjet. Od 1. aprila, retrogradni Merkur u Ovnu moli vas da se pažljivo krećete u interakcijama. Bilo da provodite vrijeme sa romantičnim partnerom, prijateljima ili oboje, vjerovatni su nesporazumi. Zapamtite, da pogrešne komunikacije ne uzimate k srcu. Pretpostavite da ljudi koji vas vole imaju na umu vaš najbolji interes. Osim toga, minimiziranje vremena ispred ekrana i korištenje društvenih medija moglo bi ublažiti nervozu koju ova retrogradnost donosi. Budući da je Merkur vaša vladajuća planeta, ovi događaji na vas utiču više od drugih znakova.

Djevica
Freepik

4. aprila, Venera ulazi u Ovna i obasjava vas kosmičkim sjajem. Uprkos retrogradnoj konfuziji, ovaj tranzit Venere pruža vam puno ljubavi i pažnje. Ako se osjećate na ivici, pokušajte da zastanete i opustite se prije nego što pošaljete poruku, jer ne želite da poremetite dobre vibracije paranojom podstaknutom retrogradnim Merkurom.

Možda ćete se osjećati posebno nervozni, 8. aprila, tokom mladog mjeseca i pomračenja Sunca u Ovnu. S obzirom da je Merkur još uvijek retrogradan, raniji savjet ostaje: odjavite se sa mreža i dozvolite sebi da se povučete, nastavljajući da se opuštate i punite. Društvene mreže bi mogle donijeti dodatni stres u ovo vrijeme, pa je to odličan izgovor za pauzu.

Ionako ćete biti zauzeti u stvarnom životu kada sezona Bika počne, 19. aprila, pomjerajući fokus na duhovni rast i sticanje novih vještina. Ovo je poziv da istražite hobije izvan posla, prepoznajući vrijednost vaših duhovnih i kreativnih potraga – one su ključne za vaš lični razvoj. Sljedećih nekoliko sedmica vjerovatno ćete naučiti nove vještine, bilo da se radi o kuhanju, usavršavanju šminkanja ili čak proučavanju religije koja se razlikuje od one uz koju ste odrasli.

21. aprila, Juno, “asteroid posvećenosti”, ide direktno u vaš znak, Djevice, povećavajući dubinu vaših odnosa, romantičnih i platonskih. Kako se vaša partnerstva jačaju, pobrinite se da njegujete takav rast izražavajući svoju ljubav i zahvalnost za vama važne ljude. Postoji noć koju je najbolje provesti sami: 23. april, tokom dramatičnog punog mjeseca u intenzivnom znaku Škorpije. Odmor i briga o sebi su vaši saveznici. Prepustite se ritualima ljepote ili bilo kojoj drugoj praksi koja vam pomaže u upravljanju stresom. Škorpija je znak transformacije, tako da će atmosfera biti haotična. Najbolje je da svoju energiju usmjerite u eksperimentisanje s ritualima ljepote, umjesto da riskirate igranje srcima ljudi.

Dio vašeg prepoznatljivog perfekcionizma može se manifestovati kao anksioznost, tako da su važni svi rituali koji že smanjiti nivo stresa.

25. april označava kraj retrogradnog Merkura, otvarajući put jasnijoj komunikaciji i smanjenju nesporazuma. Zatim, pošto ljubavna Venera ulazi u Bika, 29. aprila, trebalo bi da nastavite da primećujete evoluciju i pozitivne promjene u vašim vezama, ali sa manje nesporazuma. Naučiti pauzirati prije nego što pošaljete poruku i smanjiti vrijeme na društvenim mrežama, vrijedne su prakse čak i kada je vaša vladajuća planeta direktna.

Mjesec se bliži kraju borbom Marsa koji se kreće u svoj matični znak Ovna, 30. aprila. Mars je povezan sa seksom, pa kada je stacioniran u znaku u kojem je sretan, poput Ovna, to znači da će romansa evoluirati u tandemu sa seksom. U osnovi, ako se povezujete s nekim i niste sigurni kuda to vodi, ta strast će imati dugoročni potencijal. Ako se takav savjet ne odnosi na vas, Mars u Ovnu pruža odličnu energiju za napredovanje na poslu.

Vaga

DUprkos retrogradnom Merkuru i pomračenju (barem nije u vašem znaku ovaj put, za razliku od prošlomesečnog pomračenja mjeseca), april donosi dobrodošao zamah vašim ličnim vezama i dekadentnu brigu o sebi, što je pozitivna strana za svaki stresan nebeski događaj. 1. aprila, Merkur počinje svoj ples unazad u Ovnu, signalizirajući period u kojem komunikacija sa vašim najbližima zahtijeva dodatnu pažnju. Mogu se pojaviti nesporazumi, pa je ključno razmisliti prije nego što progovorite, vodeći razgovore pažljivo i graciozno.

Vaga
Freepik

4. aprila, vaša vladajuća planeta, Venera, prelazi u Ovna i dovodi promjene u fokus, u vašem domenu partnerstva. Bilo da očekujete bračnu ponudu ili ste sretni zbog prijatelja, bitno je pokazati strpljenje. Zapamtite, retrogradni Merkur usporava željene promjene, ali to ne znači da one nisu na horizontu. Budite ljubazni i strpljivi prema ljudima oko sebe (naročito ako su Blizanci ili Djevica, znakovi kojima vlada Merkur).

8. aprila, mladi mjesec i pomračenje Sunca u Ovnu ostavljaju sve na ivici. Pomračenja mogu biti burno vrijeme, ali imate jedinstvenu priliku da prizovete tu pozitivnu energiju i preokrenete situaciju. Gledajte na ovo kao na kosmičku dozvolu da prihvatite slobodno vrijemei opuštanje umjesto da idete protiv struje.

Dok sunce ulazi u Bika, 19. aprila, pripremite se za sezonu Bika koja se čini ravno iz romantične komedije: sve je o romantici i transformaciji. Ovo razdoblje je zrelo za proljetni makeover, ohrabrujući vas da istražite nove izglede ljepote, frizure, pa čak i odvažnu teritoriju tetovaža i pirsinga. Prigrlite ovo vrijeme da se počastite i uživate u zemljanim, senzualnim vibracijama sezone Bika.

23. april donosi pun mjesec u znaku Škorpije, što je potentno vreme za manifestaciju i kulminaciju. Uprkos nepredvidivosti tržišta rada, koja sprečava astrologe da obećavaju novac, ovaj lunarni događaj nagoviještava potencijalne finansijske dobitke. Energija oko ovog punog mjeseca podržava nastojanja da povećate svoje bogatstvo, pa iskoristite transformativnu moć Škorpije da biste je maksimalno iskoristili.

Dozvolite sebi da uživate u proljetnom sjaju bez osjećaja krivice.

Možete se opustiti znajući da se retrogradni Merkur završava 25. aprila, utirući put za izlječenje od bilo kakvih nesporazuma, i dopuštajući odnosima da se poprave i ojačaju ako se dogodi bilo koji trenutak vrijedan pažnje. Retrogradni Merkur može biti neugodan, ali rijetko se dešavaju zaista nepovratne nezgode. Osim toga, ubrzo nakon toga, 29. aprila, Venera, vaša vladajuća planeta, ući će u Bika (kojim, kao što se sjećate, takođe vlada Venera, tako da je planeta ljubavi, ljepote i novca prilično srećna što je kod kuće). Ovaj tranzit ne samo da nastavlja da blagoslovljava vaš ljubavni život, već i pojačava divnu moć taštine.

Konačno, mjesec se završava Marsom, planetom akcije, koja se 30. aprila, seli u svoj matični znak Ovna. Ovaj planetarni potez vas poziva da se potvrdite, posebno u profesionalnim sferama. Merkur je direktan; Venera, vladarka novca, je srećna; a sada se Mars usklađuje kako bi vam pomogao da se izborite za svoje potrebe. Iako traženje onoga što želite — bilo da se radi o produženju roka, više novca ili boljem balansu između posla i života — može biti zastrašujuće, kraj aprila je idealno vrijeme da se zauzmete za svoje potrebe jer su zvijezde na vašoj strani.

Škorpija

Da li ste se oporavili od pomračenja mjeseca tokom marta? Jedva? Pa, ima još jedno pomračenje ovog mjeseca, ali ako se malo odmorite, bićete sasvim dobro. Očekuje vas transformativna sezona u znaku Bika, prepuna lične evolucije i ljubavi i podrške u vašim vezama, koja će kulminirati time da vaša vladajuća planeta Mars pokrene vaše ambicije (i sposobnost da se stvari dogode) na kraju mjeseca.

Škorpija
Freepik

1. april obilježava početak retrogradnog Merkura u Ovnu, što donosi uobičajena kašnjenja na putovanju, dolazak bivših koji iznenada šalju poruke i žudnju da vi budete osoba koja će posegnuti za bivšom ljubavi, posebno ako ste iscrpljeni i donosite loše odluke. Škorpije, poznati ste po svom intenzitetu, ali guranje sebe do ivice iscrpljenosti nikome ne služi, pogotovo ne vama. Poslušajte savjet zvijezda: Ljubaznost prema sebi tokom ove retrogradnosti nije samo korisna; ona je bitna. Usporavanje sada znači da ćete na kraju postići više.

4. aprila, Venera, vladarka ljepote, klizi u Ovna i polje vašeg zdravlja, odražavajući poziv na nježnost prema sebi. Venera želi da date prednost odmoru i brizi o sebi. Bilo da se radi o ulaganju u udobnu odjeću za spavanje ili istraživanju proljetnog osvježenja ljepote, naglasak je na negovanju sebe. Smatrajte ovaj period pozivom da se luksuzno odmarate.

Mlad mjesec i pomračenje Sunca u vatrenom Ovnu, 8. aprila, pojačavaju potrebu za brigom o sebi. Možda ćete se osjećati posebno iscrpljeno u ovo vrijeme. Dozvolite ovom kosmičkom događaju da bude vaš znak za isključivanje i punjenje. Prihvatanje jednostavnosti, kao što je uživanje u šoljici čaja ili vina u udobnosti svog doma, gledanje televizije ili čitanje udobne knjige, može biti duboko regenerativno.

Kao znak transformacije, niko ne radi makeover kao Škorpija. 19. april označava početak sezone Bika, koja najavljuje period za transformaciju, bilo manju ili veću. Sunce u Biku podstiče vas da eksperimentišete sa svojim stilom i da prihvatite kontinuirano putovanje samoevolucije, posebno kroz odnose koje njegujete. To znači da, iako je sljedećih nekoliko sedmica idealno za igranje s proljetnom šminkom, pa čak i za odabir pirsinga ili botoksa, takođe ćete otkriti da su promjene u toku u vašim omiljenim partnerstvima. Kao fiksni znak, iako ste dobri u evoluciji stila, dopuštanje transformacije u vašim odnosima može biti teže za vas. Vaš zadatak u sezoni Bika je da izgledate lijepo i pustite da partnerstva idu svojim prirodnim tokom.

21. aprila, Juno, “asteroid posvećenosti”, završava svoju retrogradnost i ide direktno, donoseći potencijal za ponovno okupljanje sa davno izgubljenim prijateljem. Samo pazite da uložite dodatnu pažnju u komunikaciju dok se ponovo povezujete, jer je Merkur još uvijek retrogradan.

Osim pomračenja, jedan od najvažnijih dana u mjesecu je 23. april, koji donosi pun mjesec u vašem znaku, Škorpiji, pojačavajući vaš prirodni intenzitet i sklonost introspekciji. Iako ova lunacija može izazvati paranoju, ona takođe otvara moćan portal za manifestaciju. Označite ovaj datum; svemir bi mogao samo ispuniti dugotrajnu želju.

Ovaj tranzit vas poziva da u svoje veze unesete mirniju, centriraniju verziju sebe na kojoj ste radili cijeli mjesec.

Srećom, 25. aprila, dolazi kraj retrogradnog Merkura. Putovanja postaju manje opterećena, komunikacija se razjašnjava, a zrak prožima opšti osjećaj olakšanja. Zapamtite, osim ako je to jedan od onih rijetkih slučajeva u kojima je prijateljstvo moguće, nemojte sebi stvarati još drame obraćajući se bivšoj ljubavi, barem ne prije nego što Merkur bude direktan i vi razmislite o tome.

Zatim, 29. aprila, Venera prelazi u Bika prebacujući fokus sa brige o sebi na dublje međuljudske veze. Konačno, mjesec se završava sa jednom od vaših vladajućih planeta, Marsom, koji prelazi u Ovna, kojim takođe vlada, 30. aprila. Mars daje svoju strastvenu energiju vašim profesionalnim ambicijama, što ovo čini pravim vremenom za napredovanje, uključujući i to zasluženo povećanje plate, ali i ljubavnim vezama.

Pročitaj

Strijelac

Vjerovatno još uvijek osjećate odjeke prošlomjesečnog pomračenja mjeseca, koje vas je gurnulo ka digitalnoj detoksikaciji usred svog haosa. Sada, s retrogradnim Merkurom koji je spreman da uzburka tehnologiju i nervira, možda ćete naći utjehu u tome da nastavite da se povlačite, zbog svog duševnog mira. 1. aprila, Merkur se okreće unazad u Ovnu, utičući na vašu 5. kuću zadovoljstva. Ovo može dovesti do kreativnih blokada, ali postoje neki trikovi za lakše snalaženje. Vođenje dnevnika, uranjanje u meditaciju ili povećanje fizičke aktivnosti može biti ključ za otključavanje novih ideja. I to je takođe odličan izgovor da se povučete. Ponekad je pauza upravo ono što vam treba da ubrzate naprijed.

Strijelac
Freepik

4. aprila, Venera prelazi u Ovna, obasipajući vaš ljubavni život i finansijske stvari potencijalnim rastom. Uprkos pozadini Merkurovog nestašluka, ovaj period je zreo za uživanje u malim životnim zadovoljstvima i pronalaženje radosti u trenutku. Usporite, udahnite proljetni zrak, a možda čak i bukvalno zastanite i pomirišite cvijeće.

Mlad mjesec i pomračenje Sunca u Ovnu, 8. aprila, unose dodatnu dozu nepredvidivosti, posebno sa Merkurom koji je još uvijek u retrogradnom stanju. Dok pomračenja mjeseca mogu značiti iznenadni završetak, pomračenja Sunca, iako su stresna, mogu dovesti do neočekivanih novih početaka. Bilo da se radi o romantičnom susretu ili naletite na posao iz snova, dopustite da vas svemir iznenadi. Samo hodajte pažljivo i prihvatite da je sada vrijeme za razmišljanje; donošenje velikih odluka idealno je ostaviti kasnije u toku mjeseca nakon što Merkur bude direktan.

19. april označava ulazak sunca u prizemljenog i luksuznog Bika, period namijenjen za uživanje i samorefleksiju. Savršeno je godišnje doba za rituale ljepote, ali i dobro vrijeme za redovne posjete wellnessu. Sezona Bika vas ohrabruje da pronađete ravnotežu; omogućavanje slobodnog vremena i odmora je od vitalnog značaja za rješavanje svih kreativnih blokada na koje ste naišli. 23. aprila, kada pun mjesec u znaku Škorpije donosi nalet emocionalnog intenziteta, ostanite kod kuće. Sasvim je u redu da odbijete društvene pozive ove noći. Prihvatite udobnost svog prostora, znajući da je punjenje baterija od suštinskog značaja i da će svi drugi razumjeti.

25. aprila, brbljivi Merkur na sreću ide direktno, podižući maglu u komunikaciji i omogućavajući bolju interakciju. Samo naprijed i preduzmite hrabre korake ka svojim ciljevima u karijeri. Univerzum vas sluša i spreman je da vam pruži ono što želite.

29. aprila, ljupka Venera krasi Bika, naglašavajući važnost brige o sebi i dajući prioritet vašim potrebama. Vi ste po prirodi velikodušni, ali ovaj tranzit vas podsjeća da se ne rastežete previše. Ponekad požalite što ste dali previše drugima, posebno romantičnim partnerima za koje smatrate da to ne cijene u potpunosti. Napunite svoj bunar dobrote bez uranjanja u rezerve koje su vam namijenjene.

Sada je vaša prilika da se potvrdite, podržani kosmičkim povjerenjem da ste predodređeni za velike stvari.

Mjesec se završava, 30. aprila, sa borcem Marsom koji bukti u svom matičnom znaku Ovna. Ovaj nalet energije u vašoj 5. kući zadovoljstva ponovo rasplamsava vaše strasti, bilo da se radi o romantici ili potrazi za ličnim ciljevima.

Jarac

Prošlog mjeseca, zvijezde su vas zamolile da uravnotežite tu prepoznatljivu ambiciju, jer će vas to učiniti najproduktivnijim na duge staze. Ali izgleda da niste baš naučili lekciju, jer se ta tema nastavlja i ovog mjeseca. Uprkos retrogradnom Merkuru i još jednom pomračenju ovog mjeseca, do trenutka kada sunce uđe u Bika, naučićete da radite pametnije, a ne napornije i da uživate u uspjehu za sve svoje napore. Osim toga, pun mjesec donosi zabavu sa prijateljima.

Jarac
Freepik

1. april obilježava početak retrogradnog Merkura u Ovnu. Pritisak pod kojim se nalazite na poslu može se činiti nepodnošljivim, izazivajući želju za bijegom. Kada vi priznate da vam je potreban odmor, to je ozbiljno. Ako je odlazak na plažu u tropskim krajevima trenutno nedostižan, večere s romantičnim partnerima ili piće nakon posla s prijateljima moraće vas zadovoljiti dok putovanje ne postane lakše.

4. aprila, senzualna Venera klizi u Ovna, pojačavajući vašu želju za odmorom. Ovaj tranzit je sve u vezi sa zagrljajem vašeg unutrašnjeg pustinjaka – razmislite o više sna, luksuznim kupkama i postavljanju granica kada je u pitanju posao. Lako je kriviti posao za sav svoj stres, ali istina je da imate moć nad svojim mislima i možete prizvati više smirenosti.

8. aprila, mlad mjesec uparen sa pomračenjem Sunca u Ovnu (i direktno u vašoj 4. kući doma i porodice) šapuće da je u redu napraviti pauzu. Iako pomračenja Sunca obično signaliziraju novi početak – za razliku od prošlomjesečnog pomračenja mjeseca, koje je donijelo kraj – ovo udvostručuje zadatak brige o sebi. Neka ovaj kosmički događaj posluži kao podsjetnik da je dobrodošla promjena u toku.

19. aprila, sunce klizi u prizemljenog Bika, isporučujući prethodno obećanu pozitivniju energiju u narednim sedmicama – iako bi vaš novčanik mogao vidjeti rast. Zapamtite, cilj je raditi pametnije, a ne do iscrpljenosti. Sezona Bika signalizira raskoš, pa i vaš bankovni račun može da raste. 21. aprila, Juno, koja je asteroid posvećenosti, ide direktno u lojalnu Devicu, osvetljavajući vašu 8. kuću seksa, smrti i transformacije. To vjerovatno ukazuje da slučajna veza ima dugoročan potencijal ili da ćete vi i vaš partner uživati u obnovljenoj intimnosti. Ali to takođe može značiti produbljivanje prijateljstava.

Počinjete da vidite plodove svog rada i zaista možete da se opustite.

A kad smo već kod toga, postoji jedna noć koja traži nevolje na najbolji mogući način. 23. aprila, pun mjesec u znaku Škorpije osvijetliće vašu 11. kuću prijateljstva. Pun mjesec može izazvati haos, ali zaronite u malo veselja ako možete da se izborite za slobodno vrijeme. 25. aprila, Merkur ide direktno, pa možete odahnuti. Dok je sezona Bika u punom jeku, konačno možete smanjiti stres.

Sa direktnim Merkurom, kada se dekadentna Venera pridruži suncu u Biku, 29. aprila, počinjete da vidite plodove svog rada i zaista možete da se opustite. I konačno, zaokružujući mjesec, 30. aprila, vatreni Mars se seli u svoj matični znak Ovna. Ovo pruža eksploziju blagoslova vašoj kućnoj sferi, pa se vidite kao osoba koja se opušta i cijeni život.

Vodolija

Prošlog mjeseca, vaš martovski horoskop upozorio je da bi pomračenje mjeseca moglo biti prilično stresno i savjetovao je da se opustite i odjavite. Pa, postoji još jedno pomračenje ovog mjeseca, osim retrogradnog Merkura, pa bi možda jedan od vaših proljetnih zadataka trebao biti nastavak pauze na društvenim mrežama.

Vodolija
Freepik

Generalno omraženi retrogradni Merkur počinje 1. aprila, u Ovnu, direktno utičući na kuću u vašoj karti koja upravlja komunikacijom. To vas čini podložnijim od drugih znakova nekim retrogradnim efektima. Planeta komunikacije zahtijeva dodatnu budnost s porukama, e-mailovima i ugovorima. Ako koristite društvene mreže, pripazitena slučajne lajkove ili neželjene poruke.

4. aprila, divna Venera krasi Ovna, izazivajući nalet samopouzdanja u vašim vezama. Sada je vrijeme da hrabro izrazite svoja osjećanja, bilo da pozivate nekoga da izađete ili kažete nekome da ih volite. Budući da vas ovo samopouzdanje čini izuzetno privlačnim, osjećaji bi trebali biti uzvraćeni.

Da, ovaj mjesec donosi još jedno pomračenje i trebali biste to zabilježiti u svom kalendaru kako biste bili spremni. Mlad mjesec i pomračenje Sunca, 8. aprila u intenzivnom Ovnu, uzburkaće haos s kojim ste se upoznali prošlog mjeseca. Međutim, imajte na umu da je pomračenje u martu bilo lunarno, što se više povezuje sa završecima, dok pomračenja Sunca obično označavaju početke. Ovo bi moglo dovesti do neočekivanih prilika, pa nemojte se previše brinuti, ali pomračenja takođe donose anksioznost. Uz retrogradne zbrkane poruke Merkura, smatrajte ovo pozivom na povlačenje i punjenje. Prigrlite samoću uz izbor opuštanja, kao što je gledanje filma ili čitanje knjige uz čašu finog vina ili šoljicu čaja. Vaš zadatak je da shvatite da ovo pomračenje, ma koliko bilo stresno, nije nazadovanje, već prilika da skupite snagu.

19. aprila počinje luksuzna sezona Bika, koja vas ohrabruje da nastavite izležavanje. Recite prijateljima da morate biti lijeni jer je sunce u dekadentnom Biku, znaku kojim vlada Venera. Vaše veze iskreno idu sjajno, što dalje pokazuje Juno, asteroid posvećenosti, koji završava svoju retrogradnost i ide direktno u odanu Djevicu i vašu 7. kuću partnerstva, 21. aprila. Ovaj tranzit blagosilja i prijateljstva i romantične poduhvate. Izbjegavajte digitalne promašaje da biste održali ovu harmoničnu vezu; Pravljenje pauze na društvenim mrežama dobro je za vaše mentalno zdravlje i za uživanje u radosti smislenih veza. To ne znači da morate biti potpuni pustinjak; vjerovatno ćete biti raspoloženi za opuštena druženja narednih nekoliko sedmica.

Ali možda postoji razlog za slavlje profesionalnih ili kreativnih dostignuća tokom druge polovine mjeseca. 23. aprila, pun mjesec u Škorpiji, lunarna faza povezana s rezultatima, ističe vašu 10. kuću društvenog statusa, što ukazuje na postignuća. Bilo da se radi o karijeri ili ličnom projektu ili hobiju, očekujte neke afirmativne i dobrodošle vijesti.

Ovaj tranzit djeluje kao gorivo i nakon mjesec dana pod uticajem retrogradnog Merkura, nudi obilje mogućnosti za pregovore.

25. aprila, zahvalite se što Merkur ide direktno i magla pogrešne komunikacije počinje da se diže. Lekcije ove retrogradnosti, međutim, ostaju važni podsjetnici na prednosti digitalnog detoksa radi vašeg mentalnog blagostanja. Vaš svakodnevni život je toliko ispunjen da shvaćate da vam se možda više sviđa život daleko od telefona, što se dodatno pojačava 29. aprila, kada velikodušna Venera ulazi u znak Bika i vašu 4. kuću doma i porodice, koji obavija toplinom i udobnosti.

Konačno, mjesec se završava 30. aprila, kada energični Mars kreće u svoj matični znak, Ovan, blagosiljajući vaše riječi medom. Ovaj tranzit djeluje kao gorivo za borbene snage i, nakon mjesec dana pod uticajem retrogradnog Merkura, nudi obilje mogućnosti za pregovore. Izrazite svoje potrebe i želje u vezama, profesionalnim i ličnim, jer su zvijezde spremne da vam daju ono što želite.

Ribe

Prošlog mjeseca vaš je horoskop sugerisao da je zbog pomračenja mjeseca najbolje da se odmorite i izbjegnete bilo kakvu dramu. April donosi još jedno pomračenje, ali kako je pomračenje Sunca, više se povezuje s novim počecima. Iako je veći dio ovog mjeseca samo za planiranje (zbog retrogradnog Merkura), vaš fokus je na vašoj ambiciji i vjerovatno će vam stići prilično dobrodošle vijesti o karijeri. Nastavite čitati da naučite kako preživjeti teške stvari.

Ribe, horoskop
Freepik

Merkurovo retrogradno putovanje počinje 1. aprila, u vatrenom Ovnu, što dovodi do blagog kašnjenja u zaključivanju ugovora i komunikaciji generalno. Ovaj period paradoksalno dolazi zajedno sa naletom ambicija, izazivajući vas da uspostavite delikatnu ravnotežu između guranja dalje i odvajanja vremena za odmor. Takođe biste trebali očekivati neka od uobičajenih kašnjenja na putovanjima.

4. aprila, dok ljupka Venera klizi u Ovna, šta god da vas pokreće – bilo da je to radno mjesto ili vaši kreativni projekti – postaje izvor inspiracije uprkos sporom tempu koji diktira Merkurov ples unazad. U aprilu se radi o strategiji, koja vas ohrabruje da smišljate i planirate buduće poduhvate umjesto da idete naprijed s novim inicijacijama.

Mladi mjesec 8. aprila, i pomračenje Sunca u Ovnu, unose dozu intenziteta u život, ali kao i prošlog mjeseca, većinu tog stresa možete zaobići tako što ćete praktikovati odmor i opuštanje. Dok pomračenja Sunca obično najavljuju nove početke, energija može djelovati napeto, savjetujući vas da potražite utjehu u odmoru i oporavku. Za razliku od završne prirode prošlomjesečnog pomračenja mjeseca, ovaj događaj je usklađen s prilikama, iako zahtijeva od vas da pažljivo upravljate potencijalnom iscrpljenošću. Odlučite šta želite, napravite plan, ali budite spremni da se to možda neće dogoditi sve dok Merkur ne krene direktno.

19. aprila, sunce ulazi u Bika, dodatno osvjetljava društvene i profesionalne aspekte vašeg života. Sljedeće sedmice pozivaju na produbljivanje veza unutar vašeg radnog kruga i planiranje putanje vaše karijere.  Sezona Bika postaje period razmišljanja i povezanosti, postavljajući temelje za budući uspjeh usred trenutnih retrogradnih pauza.

Pun mjesec 23. aprila u znaku Škorpije poboljšava vaše prirodne intuitivne sposobnosti, nudeći vrhunac za emocionalne uvide. Kao znak prožet mudrošću i emocionalnom dubinom, i kao konačni znak zodijaka, ova lunacija pojačava vaše urođene talente, predstavljajući vrijeme za duboko duhovno razmišljanje. Vodenje dnevnika i meditacija su takođe dobrodošli.

Sa Merkurom koji se nalazi direktno u Ovnu od 25. aprila, fokus se seli na materijalne dobitke, posebno u vašoj 2. kući posjeda. Dok astrolozi uvijek moraju paziti da obećavaju novac u ovoj ekonomiji, zvijezde nagoviještavaju potencijal za finansijske nagrade, dokaz vašeg strpljenja i strateškog planiranja tokom cijelog mjeseca. Vjerovanje u sebe je moćna čarolija.

Harmonični ples između Merkura i raskošne Venere utire put ka ostvarenju vaših napora.

Ponedeljak, 29. april donosi slatku Veneru iz Ovna u njen dom, znak Bika, pojačavajući temu opipljivih ishoda i potencijalnog prosperiteta. Harmonični ples između Merkura, sada sretnog i direktnog, i raskošne Venere utire put ka ostvarenju vaših napora. Sve to marljivo planiranje i strpljenje se isplati.

I, konačno, mjesec se zaokružuje hrabrim ulaskom Marsa u svoj matični znak vatrenog Ovna, 30. aprila, ulijevajući vašim nastojanjima dinamičan nalet energije. Mars voli biti u asertivnom Ovnu, posipajući vas put dodatnom vilinskom prašinom koja vam pomaže da dobijete ono što želite, posebno što se tiče posla i hobija. Uživajte u svom teško zarađenom uspjehu.

 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum