Trenutno čitaš
Pitanje godine: Da li je bob i dalje u trendu?

Pitanje godine: Da li je bob i dalje u trendu?

bob
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Bob frizura, jedan od najpoznatijih i najuniverzalnijih stilova kose koji prošao je kroz mnoge transformacije kroz godine. No, pitanje koje svi postavljamo je: ” Da li je bob još uvijek u trendu za 2024. godinu?”

Dok se neki možda umaraju od ove klasične frizure i hajpa oko nje, drugi ne mogu odoljeti njenoj privlačnosti i svestranosti. Da bismo otkrili istinu, istražili smo šta stručnjaci u Hershesonovom salonu Fitzrovia misle.

Trend se prilično proslavio nakon što su slavne osobe poput Zendaye i Hailey Bieber odlučile da nose ovu frizuru, a od tada smo imali najrazličitije varijecije boba. S obzirom na to inspiracije nam ne nedostaje.

bob
Foto: Getty Images Mike Coppola / Staff

“Da, bobovi su i dalje u trendu za 2024. godinu! Oni su i dalje popularan i elegantan izbor za mnoge ljude i odličan izbor stilizovanja kose za proljeće i ljeto”, kaže Layla Mccall, stilistkinja u Hersheson’s Fitzrovia. Neale Rodgers, takođe stilist u istom salonu, slaže se s ovim stavom dodajući: “Bob nikada nije izašao iz mode i zauvijek će biti najbolja frizura svake godine.”

Dakle, bobovi su i dalje u trendu, ali koji su stilovi popularniji ove godine? Evo pregleda prema preporukama stručnjakaza najbolje bob frizure za 2024.

Cropped Jawline bob

Ovaj klasičan, bezvremenski bob je svestran izbor koji se može prilagoditi različitim stilovima i osobnostima. Dodavanjem resa ili izrađivanjem šiški, možete dodati osobni pečat ovom stilu. Možeš ga nositi elegantno, opušteno, uz pravi oblik možeš imati oboje.

bob
@rochellehumes

 Soft, Shaggy bob

Za one koji vole bobove s više teksture, mekani slojevi pružaju razigrani i opušteni izgled. Ovaj stil je savršen za ljetne dane.

@alyssainthecity)

Old Money Bob

Ova moderna interpretacija boba donosi eleganciju i sofisticiranost. Bez obzira volite li super uglađeni ili lagano valoviti izgled, ova frizura odiše stilom.

Pročitaj
Afrodita marmelada, preplanulost, sunčanje,

@haileybieber

Lob

Ove godine, trend je okrenut ka dužim bobovima, poznatim i kao “lob” ili “dugi bob”. Ovaj stil pruža sofisticiranost i eleganciju, savršen za svaku priliku.

bob
@hoskelsa

Dakle, ako se pitaš jesu li bobovi još uvijek u modi za 2024, odgovor je jednostavan – da! Bez obzira na to voliš li klasični ili moderni izgled, bob frizura je i dalje jedan od najpopularnijih i najtraženijih stilova kose. Isprobaj jedan od ovih modernih stilova i zablistaj ove sezone!

Naslovna fotografija: melodiebance

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum