Trenutno čitaš
Biseri su se vratili na velika vrata, a evo kako ih nositi!

Biseri su se vratili na velika vrata, a evo kako ih nositi!

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Biseri su doživjeli veliki comeback, sada i službeno, jer je hashtag #pearljewelry prikupio više od 373,9 miliona pregleda na TikTok-u…

Za to postoji dobar razlog, smatra dizajnerka nakita Maya Brenner. „Mnogi trendovi iz 80-ih i 90-ih se vraćaju, uključujući i bisere. Biseri su se nekad smatrali otmjenim i konzervativnim, ali nove moderne verzije koje vidimo su sve samo ne to. Volimo razigrane moderne dizajne bisernog nakita”, kaže ona.

Chanel, Armando Grillo; Saint Laurent, Armando Grillo; Givenchy, Alessandro Viero.

Ovo su glavni trendovi bisernog nakita za 2023. godinu:

Moderni biseri

Dok tradicionalna biserna ogrlica nikada neće izaći iz mode, dizajneri danas koriste bisere na vrlo jedinstvene načine, objašnjava dizajnerka nakita Maya Brenner. “Ljudi postaju vrlo kreativni s korištenjem bisera u svojim dizajnima. Sigurnosne igle, jednostavne naušnice, viseće naušnice i bilo šta s malo oštrine mi je najdraže”, kaže ona.

Getty Images

Bisere možeš nositi uz sve

Misliš da se moraš elegantno dotjerati da bi nosila bisere? Razmisli još jednom. Maya Brenner kaže: “Nekada je postojalo mnogo pravila o tome kako i kada se biseri nose, a na njih se uglavnom gledalo kao na poklon za odrastanje ili posebnu svečanu priliku. Ali sada je to doista sveobuhvatan pristup. Nose se uz malu crnu haljinu, uz bijelu lalnenu haljinu, uz pamučnu majicu ili košulju i džins, ma baš uz sve”, kaže ona. Dizajnerka takođe predlaže stavljanje bisera u slojevima: “Najbolji način da nosiš bisernu ogrlicu na jednostavan i moderan način je da je staviš u slojeve s drugim ogrlicama. Posebno volim ovaj izgled sa zlatnim lancima”, poručuje ona.

Kako čistiti i održavati bisere?

Kao i za drugi nakit, važno je brinuti se o svojim biserima, bilo da su pravi ili umjetni. “Biseri su napravljeni u vodi i trebaju im vazduh i prirodna vlaga, pa je najbolje ne pohranjivati ​​ih ni u čemu zatvorenom. Dakle, bez grubih sredstava za čišćenje ili ribanja. Za čišćenje možeš koristiti platnenu maramicu,” objašnjava Maya Brenner.

Uživaj u bisernom nakitu i slobodno se ohrabri da ga nosiš uz sve modne kombinacije, bilo da želiš ležeran, casual izgled za kafu sa prijateljima ili elegantan svečani izgled za večernji izlazak, ili pak poslovni sastanak, samo se opusti i uživaj, a biseri će ti uvijek dati dozu posebnog šarma.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum