Trenutno čitaš
Bijelo dugme slavi jubilej na Banjaluka Festu

Bijelo dugme slavi jubilej na Banjaluka Festu

banjaluka.fest

Najveća rok grupa na našim prostorima Bijelo dugme nastupiće 5. jula na Banjaluka Festu u okviru slavljeničke turneje! Sjaju jednog od najljepših festivala u regionu doprinijeće muzički velikani na čelu sa Goranom Bregovićem, koji povodom pedeset godina karijere nastupaju u samo nekoliko gradova, a Banjaluka je jedan od njih zahvaljući Banjaluka Festu!

“Ružica si bila”, “Pristao sam biću sve što hoćeš”, “Ako ima boga”, “Za Esmu”, samo su neke od pjesme koje “Dugmići” u okviru slavljeničke turneje izvode u rok sastavu! Pjesme Bijelog Dugmeta na Banja Luka Festu zvučaće baš onako kako ih pamtimo, kao velike rok himne svirane uz glasne gitare i bubanj, čiji ritmovi pokreću mase već decenijama.

bijelo dugme
Banjaluka Fest

“Ne slavim rođendane, ali 50 godina Bijelog dugmeta mi se nekako slavi. Ima nešto što mi se sviđa u tome. Da nakon 50 godina još uvijek je meni lijepo da to sviram, a i da ima publike koju to interesuje”, rekao je Goran Bregović u intervjuu za Nedeljnik.

Slavljenička turneja Bijelog dugmeta počinje u Sarajevu, a publika širom regiona sa velikim iščekivanjem očekuje datume sledećih koncerata. Posjetioci Banjaluka Festa imaće privilegiju da među prvima budu dio ovako značajnog jubileja, a na ovo treba dodati i visok produkcijski nivo festivala, koji će sasvim sigurno doprinijeti tome da ovaj koncert bude jedan od najvažnijih na predstojećoj turneji.

Ulaznice za koncert Bijelog dugmeta na Banjaluka Festu 5. jula u prodaji su putem sistema kupikartu.ba, agenciji Stars & More (Jevrejska 6) i Trgu Krajine.

Kako je ranije najavljeno ovogodišnji festival otvoriće svjetski poznati muzičar HAUSER, koji će na Kastelu nastupiti 4. jula. Organizatori festivala ističu da je Banjaluka potvrdila želju za svjetskim imenima ogromnim interesovanjem za prvi nastup HAUSERA na ovim prostorima.

Pročitaj

Festival se realizuje uz podršku generalnog sponzora kompanije Mtel.

Naslovna fotografija: banjaluka.fest

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum