Trenutno čitaš
Neočekivani proljetni trend koji ćemo uskoro viđati svuda

Neočekivani proljetni trend koji ćemo uskoro viđati svuda

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Rijetko se pojavi trend koji funkcioniše za revije, editorijale i street style, a svima je pristupačan. To se skoro nikad ne dešava. Ali sada su se bijele hulahopke pojavile u sve tri navedene modne kategorije.

Na pistama su bijele hulahopke bile stilizovane uz pletene mini haljine u Altuzarri i crne ili tamnoplave suknje u Tibi i Bevza. Na Instagramu, naši omiljeni modni influenceri, od Else Hosk do Amy Julliette Lefévre, postale su kreativne s čipkastim alternativama tradicionalnim neprozirnim bijelim hulahopkama, dodajući šarene dodatke za kontrast ili tražeći monohromatsku estetiku bijele boje od glave do pete.

bijele hulahopke
Getty

Ovaj usijani trend vjerovatno nije iznenađenje za modne znalce – hulahopke su glavna komponenta u coquette i balletcore stilovima, koji su dominirali posljednjih mjeseci. Brendovi čiji je uticaj evidentan u ovim trendovima, poput Miu Miu, Simone Rocha i Sandy Lianga, koriste hulahopke i čarape kako bi dodali razigrani zaokret ženstvenim siluetama.

bijele hulahopke
Instagram/_jeanettemadsen_

Bijele hulahopke iznenađujuće je lako uvesti u svoju garderobu, ali možda će ti trebati malo inspiracije za početak.

Još 2020. godine, bijele hulahopke su dominirale Chanel proljetnom modnom revijom, pojavljujući se u desetinama izgleda. Iako se nisu odmah pojavile u mainstreamu, sada su skočile u centar pažnje.

Getty

Hulahopke u bojama su bile suštinski dio stajlinga na Altuzarrinoj reviji povodom 15-godišnjice tokom Nedjelje mode u Njujorku u februaru. Iako su predstavljene crvene hulahopke bile one o kojima se najviše pričalo, pojava bijelih alternativa zaista se isticala kao svježa i relevantna za godinu koja je pred nama.

Pročitaj

Altuzarra

Bijele čipkane hulahopke takođe su postale istaknuti dio ovog trenda, a donose dozu elegancije i romantike u svaku kombinaciju. Njihova prisutnost na modnim pistama i u street styleu naglašava njihovu svestranost i sposobnost da dodaju sofisticiranost i ženstvenost svakom izgledu.

Getty Images

Kombinujući bijele čipkane hulahopke s različitim stilovima od casual do formalnog, moda je dokazala da su ovi komadi postali neizostavan dio garderobe modernih žena koje žele izraziti svoju individualnost i stil na suptilan i elegantan način.

Instagram/@hoskelsa
Penti
Calzedonia

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum