Trenutno čitaš
Ovo su beauty trendovi za proljeće koje moraš isprobati!

Ovo su beauty trendovi za proljeće koje moraš isprobati!

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Dok čekamo proljeće, radujemo se promjeni koju donosi nova sezona – za naše raspoloženje i našu torbicu za šminku.

Glavni beauty trendovi za proljeće? Glazirani, sjajni završni sloj, ali i razigrane eksplozije eksperimentalnih boja.

Plavi tonovi

Plava je označena kao popularna nijansa ovog proljeća, a Pinterest je istaknuo nijansu u svom izvještaju za 2024. Pretrage za “aqua makeup look” porasle su za 100% na Pinterestu.

Umjesto mliječnih noktiju u boji borovnice koji su bili popularni prošlog proljeća, ovaj put ćemo nositi plave tonove i na očima. Da bi se boja isticala, prvo koristi kremastu sjenku ili gel bazu u istoj boji, a kada staviš sjenilo na vrh, boja je intenzivnija i traje duže.

Harriet MacSween

Glazirano rumenilo

Sa sjajnim usnama koje su ranije privlačile svu pažnju, glazirana boja je stigla do naših obraza, a rumenilo dobiva glazirani sjaj. Ali pored svježeg, rosnog završnog sloja, popularne su hrabrije i intenzivnije boje.

Sve počinje od njege kože: super hidratizirana koža, blistava podloga, zatim korištenje kremastih proizvoda: kremasti bronzer, kremasto rumenilo, kremasti highlight.

Harriet MacSween

Mokra kosa

Mokra kosa je već u trendu od početka godine, ali u proljeće pramenovi mokrog izgleda postaju sve nosiviji. Ako želiš malo visine, koristi pjenu za kosu da joj daš malo volumena sprijeda ako ne želiš da samo zaližeš kosu. Nanesi samo na korijen. Za svilenkasti završetak, utrljaj ulje za kosu kroz vlažne vrhove i ostavi da se osuši. Nemoj koristiti gel na korijenu jer će se skoriti. Koristi češalj sa širokim zupcima.

Harriet MacSween

Jelly teksture

Glazirani izgled kreće u novom smjeru za proljeće 2024. Umjesto da izgledamo kao vrh krofne, idemo prema staklenoj teritoriji, sa čistim nijansama u sočnim bojama. Možeš koristiti jelly teksture u bojama kajsije, breskve, lubenice i maline.

Pročitaj

Harriet MacSween

Olovka za usne 2.0

Kombinacija dvije boje na usnama i ova zanimljiva tehnika će definitivno privući pažnju. Umjesto na ivice usana, olovka se nanosi na unutrašnju stranu usana.

Harriet MacSween

Sheer sparkle

Slično kao i sjajne teksture, proljetno sunce je savršen partner za malo prigušenog sjaja. Šljokice na očima i usnama su i ovog proljeća poželjan nježni makeup.

Harriet MacSween

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum