Trenutno čitaš
Isprobaj trend: Kako savladati frizuru mokrog izgleda?

Isprobaj trend: Kako savladati frizuru mokrog izgleda?

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Za one koji traže elegantan i savremeni trend frizure, wet-look stil se pojavljuje kao vodeći, izazivajući pažnju ne samo na crvenom tepihu i pistama, već i u svakodnevnom modnom stilu. Neosporna je privlačnost upravo svježih pramenova kao ispod tuša, koji odiše spontanošću koja se bez napora uklapa u mermaidcore pokret, trend koji nastavlja uticati na modu 2024.

Nedavno je frizura mokrog izgleda dobila pečat visoke mode na Sedmici mode u Parizu, gdje su ikone poput Kylie Jenner i JLo podigle svoje odjevne kombinacije ovom zadivljujućom estetikom.

Dok se modni izgledi koje nose zvijezde često čine nedostižnim za prosječnog pojedinca, trend mokrog izgleda našao je svoj put u mainstream. Za one koji žele da daju izjavu u noćnom izlasku ili ležernoj večeri sa prijateljima, mokri izgled od korjena do vrha obećava da će podići nečiji stil i samoizražavanje na nove visine.

Ali kako postići ovaj željeni izgled? Iako stvarna mokra kosa možda neće zadržati svoju vlažnu privlačnost, nekoliko proizvoda za oblikovanje može pomoći. Odabir ulja za kosu daje vlažan izgled uz zadržavanje ugodne teksture. Bilo da se nanese samo na korijen ili rasporedi po pramenovima, izbor je na tebi. Alternativno, gel za kosu daje vlažniju konzistenciju, ali pazi na potencijalnu krutost dok se suši. Da poboljšaš ukupni sjaj, razmisli o uključivanju kreme za sjaj kose u svoju rutinu. A za dodatne detalje koristi češalj sa širokim zupcima da kreiraš prepoznatljive talase.

Moraš početi s vlažnom kosom, a ne mokrom. Nanesi mješavinu gela za kosu i kreme za kosu, pazeći da je podijeliš na dijelove za potpunu pokrivenost. Proizvod raščešljaj kroz kosu, nanijevši od korijena do srednje dužine za dugu kosu i od korijena do vrhova za kratku kosu. Možeš ili zalizati kosu unazad ili napraviti razdjeljak sa strane. Da zadržiš mokri izgled, odaberi neljepljivi gel za kosu visokog sjaja s laganim držanjem. Nanesi gel na korijen i dužinu, a za sjaj koristi serum ili regenerator koji se ne ispire.

Popularni bob zalizan u stilu 90-tih spaja nekoliko aktuelnih trendova na savršen način.

Ljepota trenda wet-look leži u njegovoj svestranosti, jer je pogodan za bezbroj tekstura i dužina kose. Bilo da imaš raskošne kovrče ili uglađene ravne pramenove, mokri izgled nadopunjuje svaki stil.

Prihvati trend mokre kose kao dokaz modernosti i individualnosti, dodajući dašak privlačnosti svom svakodnevnom outfitu. Uz prave proizvode i tehnike, možeš bez napora nositi ovaj šik sofisticirani stil.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum