Trenutno čitaš
BBC-jeve serije koje će vas odvesti u 19.vijek

BBC-jeve serije koje će vas odvesti u 19.vijek

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Za nostalgični kraj ljeta, Pickbox NOW i Pickbox TV donose četiri BBC-jeve miniserije koje će vas odvesti u 19. vijek! Riječ je o TV adaptacijama kultnih romana Jane Austen, Charlotte Brontë i Thomasa Hardyja koje tematizuju divno doba romantizma i nostalgije.

Ponos i predrasude (Pride and Prejudice)

serije 19.vijek

Emmyjem nagrađena miniserija, ekranizacija kultnog romana Jane Austen, bavi se predrasudama koje su se pojavile između klasa u 19. vijeku i ponosa koji je bio toliko jak da je razdvajao ljubavnike… Ljepota, duhovitost i živahnost glavne protagonistkinje Elizabeth savršeno su uhvaćene glumačkom izvedbom Jennifer Ehle. Colin Firth fenomenalan je u ulozi gospodina Darcyja, on je markantan i rezervisan, no zanimljiv i dubok. Savršen roman, savršena serija! Posljednja epizoda emituje se večeras u 19 sati na Pickbox TV-u, a na Pickbox NOW pogledajte cijelu sezonu.

U glavnim ulogama: Colin Firth, Jennifer Ehle, Susannah Harker

Jane Eyre

Predivna TV adaptacija kultnog romana Jane Eyre spisateljice Charlotte Brontë govori o mladoj ženi Jane koja postaje guvernanta. Zaljubi se u zamišljenog i zagonetnog gospodina Rochestera, svog šefa. Zaljubljuju se, ali mnoge tajne leže u njegovoj prošlosti i prijete njihovoj budućnosti. Fenomenalna Ruth Wilson izvrsna je u ulozi Jane Eyre: uvjerljivo nevina, a istodobno sadrži vatru i strast za veliku ljubavnu priču… Seriju pratite od 30. avgusta do 2. septembra u 19 sati na Pickbox TV-u, a u cijelosti se već može pogledati na Pickbox NOW.

U glavnim ulogama: Ruth Wilson, Toby Stephens, Lorraine Ashbourne

Razum i osjećaji (Sense And Sensibility)

serije 19.vijek

Predivna miniserija snimljena je po romanu Jane Austen, koji je izdala pod pseudonimom. Priča je to o sestrama Dashwood koje se s majkom sele iz svog velikog doma u Sussexu u skromniju kućicu u Devonshireu. Majčin cilj je pronaći odgovarajuće muževe za djevojke. Izvrsna glumačka postava, raskošni kostimi, divna scenografija i bezvremenska priča idealna su kombinacija! Seriju pratite od 30. avgusta do 2. septembra u večernjem terminu na Pickbox TV-u, a u cijelosti se već može pogledati na Pickbox NOW

Pročitaj

U glavnim ulogama: Dominic Cooper, Charity Wakefield, Hattie Morahan

Tessa iz porodice D’Urberville (Tess of the D’Urbervilles)

serije 19.vijek

Predivna i tužna priča vrti se oko djevojke Tess. Kad njeni roditelji saznaju da su u rodu s bogatašem Alecom D’Urbervilleom, pošalju je njemu u posjetu. Tess ne voli tog muškarca i pokušava ga odbiti, no on je siluje i ona ostane trudna. Posramljena, uspijeva se vratiti kući, no njeno dijete umire. Odlazi na farmu, gdje radi kao mljekarica, i ondje upoznaje čovjeka u kojeg se zaljubi. No kad on sazna za njenu prošlost, napušta je… Briljantna adaptacija kultnog romana Thomasa Hardyja. Seriju pratite od 30. avgusta do 2. septembra u večernjem terminu na Pickbox TV-u, a u cijelosti se već može pogledati na Pickbox NOW.

U glavnim ulogama: Gemma Arterton, Eddie Redmayne, Ruth Jones

Otputujte u nostalgično i romantično vrijeme 19. vijeka s ovim divnim miniserijama samo na Pickbox NOW i Pickbox TV-u!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum