Trenutno čitaš
Bard je ušuškano mjesto u dubrovačkim zidinama gdje svi žele popiti kafu

Bard je ušuškano mjesto u dubrovačkim zidinama gdje svi žele popiti kafu

bard dubrovnik
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Duborovački Bard je lokal u srcu Dubrovnika, gdje su stare gradske zidine svjedoci vijekova i istorije. Ovo mjesto savršeno kombinuje šarm prošlosti sa modernim duhom, pa je zbog toga postalo omiljena lokacija među turistima.

Sakriven od gužve, ušuškan među dubrovačkim zidinama sa pogledom na beskrajno more, pomalo nedostupan, ovaj lokal je najšarmantnije mjesto u kojem svi žele popiti kafu, ili se osvježiti rashlađujućim koktelom nakon duge šetnje Dubrovnikom, ili pak uz čašu vina uživati u romantičnim večerima.

Ono što prvenstveno Bard izdvaja od ostalih mjesta koje smo do sada vidjeli jeste njegova lokacija. Nalazi se na litici, odmah ispod zidina, i pruža veličanstven panoramski pogled na kristalno čisto Jadransko more i otok Lokrum. Ovo je skriveni dragulj u Starom gradu Dubrovniku na koji teško možeš tek tako “naletjeti” i pronaći ga na prvu.

Put do njega je pomalo nedostupan. Prolaz je kroz otvor u zidinama, što znači da je skriven od znatiželjnih očiju i idealan za sve koji žele malo privatnosti. Ali potraga za ovim mjestom svakako se isplati zbog uživanja u čaši hladnog vina, svježe skuvanoj kafi ili ukusnom koktelu na sunčanoj terasi, koja se preliva na jadransku obalu, a sve uz šum valova koji se razbijaju o litice i pjesmu galebova.

Sa svojim jedinstvenim položajem i neodoljivim šarmom, ovaj lokal je savršeno mjesto za sve koji žele da dožive Dubrovnik u njegovom najljepšem izdanju, a sve uz očaravajući pogled kojim se ne može pohvaliti nijedna druga destinacija na svijetu.

Naslovna fotografija: barddubrovnik

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum