Trenutno čitaš
Banja Luka Fest 2023: Marija Šerifović, Jasmin Levi, Nemanja Radulović, Nina Badrić i Petar Grašo na Tvrđavi Kastel

Banja Luka Fest 2023: Marija Šerifović, Jasmin Levi, Nemanja Radulović, Nina Badrić i Petar Grašo na Tvrđavi Kastel

Jysk
Jysk

Po treći put na tvrđavi Kastel, jedan od najznačajnijih festivala u regionu, Banja Luka Fest nam od 5. do 8. jula 2023. godine donosi četiri velika koncerta – četiri muzičke premijere! Spremite se za nezaboravne nastupe Marije Šerifović, Jasmin Levi, Nemanje Radulovića, Nine Badrić i Petra Graše!

Foto: Stars and More

Nakon ogromnog uspjeha prošlogodišnjeg festivala koji je zatvoren veličanstvenim koncertom Zdravka Čolića sa simfonijskim orkestrom, organizatori i za ovu godinu najavljuju muzičke programe koji se po kvalitetu i atraktivnosti svrstavaju u prvoklasne!

U jedinstvenom ambijentu tvrđave i pozornice pod otvorenim nebom, festival će 5. jula otvoriti zvijezda moćnog glasa – Marija Šerifović, koja će premijerno nastupiti sa simfonijskim orkestrom, čime će započeti produženi vikend fenomenalnih nastupa i najboljeg provoda.

Banja Luka Fest 2023
Foto: Stars and More

Internacionalni karakter i pažljivo birani program koji beskompromisno pronalazi način da iz godine u godinu iznenadi publiku i odgovori na njena očekivanja, stavili su Banja Luka Fest na mapu najuspješnijih mladih festivala u Evropi. Ove godine, poseban pečat na festival ostaviće izraelska pjevačica i tekstopisac Jasmin Levi, koja svojim raskošnim glasom i tekstovima na ladino jeziku, odnosno jevrejsko-španskom, osvaja publiku na prvo slušanje. Nakon brojnih koncerata širom planete i nastupa u najvećim svjetskim metropolama, čuvena pjevačica nastupiće po prvi put na Balkanu na velikoj festivalskoj sceni pod otvorenim nebom, upravo na predstojećem Banja Luka Fest-u. “Una Noche Mas”, “La Alegria”, “Me Voy” samo su neke od predivnih kompozicija kojima će Jasmin obojiti noć 6. jula, druge večeri festivala.

Banja Luka Fest 2023
Foto: Stars and More

Treće večeri festivala nastupiće Nemanja Radulović, svjetski priznati virtuoz na violini, sa svojim orkestrom “Double Sens” koji čini 20 vrsnih muzičara iz Srbije i Francuske prirediće koncert za pamćenje. Prvi put publika u Bosni i Hercegovini imaće priliku da jedinstvenu energiju Nemanje Radulovića, dubinu izraza i avanturistički program čuje i doživi uživo, u samom srcu najstarijeg istorijskog spomenika i jednog od najljepših dijelova Banje Luke.

Kraj festivala obilježiće “Veče za ljubav” kao posebno, dvostruko iznenađenje za sve ljubitelje dobre muzike i snažnih vokala. Tada će zajedno nastupiti Nina Badrić i Petar Grašo, koji će uz svoje dobro poznate hitove obradovati publiku izvođenjem pjesama Olivera Dragojevića i grupe Magazin, od kojih će pojedine po prvi put izvesti i u duetima.

Pročitaj

Banja Luka Fest 2023
Foto: Stars and More

Banja Luka Fest je već prepoznatljiv kao festival sa visokim produkcijskim standardima, elegancijom i glamurom. Uz crveni tepih sa zvijezdama iz cijelog regiona, i jedinstvenu sjedeću platformu koja omogućava neponovljiv užitak slušanja koncerata na otvorenom, tvrđava Kastel će od 5. do 8. jula zablistati u punom sjaju i ponuditi publici koncerte koji će se pamtiti!

Karte za Banja Luka Fest 2023 biće u prodaji od 1. marta na https://www.kupikartu.ba.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum