Trenutno čitaš
Bajkovito utočište na Alpama i očaravajuća ljepota St. Moritza

Bajkovito utočište na Alpama i očaravajuća ljepota St. Moritza

Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine
Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine

St. Moritz, šarmantni alpski gradić smješten u Švicarskoj, predstavlja neodoljivu mješavinu alpske elegancije, prefinjenosti i prirodnog čuda. Poznat po svom luksuzu, ekskluzivnim skijalištima i izvanrednoj kulturnoj sceni, St. Moritz je simbol vrhunske raskoši i neponovljive ljepote.

St. Moritz se smjestio u dolini okružen visokim vrhovima Alpa. Sa svojim kristalno čistim jezerima i prelijepim pejzažima koji se prostiru na sve strane, ovo mjesto osvaja posjetioce svojom prirodnom ljepotom. Bilo da je zimi prekriven snijegom ili ljeti obasjan suncem, svaki trenutak proveden u ovom čudesnom okruženju oduzima dah.

St. Moritz je domaćin različitih događaja i manifestacija tokom cijele godine. Čuveni St. Moritz Polo World Cup na ledu, svjetski poznati White Turf konjičke trke na snijegu i nezaboravni St. Moritz Gourmet Festival samo su neki od događaja koji privlače posjetioce iz cijelog svijeta. Ovdje, umjetnost, kultura i vrhunska gastronomija se sjedinjuju na najvišem nivou.

Ovo mjesto je sinonim za skijanje u najčistijem obliku. Sa više od 350 kilometara staza za skijanje, ovo je raj za ljubitelje zimskih sportova. Od početnika do profesionalaca, svako može pronaći stazu koja odgovara njihovim sposobnostima. Osim toga, luksuzni hoteli i odmarališta nude vrhunski doživljaj skijanja, sa privatnim stazama, spa centrima i vrhunskom uslugom.

Osim prirodnih čuda, St. Moritz takođe odiše kulturnim naslijeđem. Muzeji, galerije i arhitektonska remek-djela dodaju dubinu ovom već bajkovitom mjestu. Posjetitelji mogu istražiti istoriju ovog mjesta kroz bogatu zbirku umjetnosti i artefakata.

Ovo čarobno mjesto na Alpama, nudi nezaboravan doživljaj koji kombinuje prirodnu ljepotu, kulturno bogatstvo i raskošan životni stil. Ovo je destinacija koja očarava i inspiriše, ostavljajući posjetioce da se zaljube u nju iznova i iznova.

Advent u St. Moritzu je zaista magično iskustvo i nešto što se može izdvojiti kao posebno. Ovo već bajkovito alpsko mjesto dodatno oživljava tokom adventa, nudeći posjetiocima nezaboravne trenutke u duhu praznika.

Trgovi i ulice St. Moritza za vrijeme adventa ožive božićnom čarolijom. Božićni marketi su srž prazničnog duha, gdje posjetioci mogu pronaći raznoliku ponudu tradicionalnih suvenira, ručno pravljenih ukrasa, ukusne hrane i lokalnih delikatesa.

Svaki dan u decembru, St. Moritz nudi posebna iznenađenja. Koncerti, pozorišne predstave, izložbe i različite kulturne aktivnosti čine Božićni kalendar događanja koji oduševljava posjetioce svih uzrasta. Ulice, trgovine i znamenitosti se ukrašavaju svetlećim ukrasima i lampicama, stvarajući bajkovitu scenu za šetnje i uživanje u prazničnom duhu.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum