Trenutno čitaš
AWE Akademija za preduzetnice: Izabrane pobjednice takmičenja za najbolje biznis ideje

AWE Akademija za preduzetnice: Izabrane pobjednice takmičenja za najbolje biznis ideje

preduzetnice

Proteklog petka, 26.4.2024. godine, u Sarajevu se održao AWE Demo Day, finalno predstavljanje biznis ideja učesnica trećeg ciklusa sedmomjesečne AWE (Awesome Women Entrepreneurs) Akademije za preduzetnice koju Fondacija 787 organizuje u saradnji sa Američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini.

U okviru AWE Akademije u proteklih 7 mjeseci učešće je uzelo 30 preduzetnica iz 9 gradova širom Bosne i Hercegovine. Program je obuhvatio niz edukacija iz različitih oblasti značajnih za preduzetnički put, kao i pristup specijalnoj Dreambuilder online edukacijskoj platformi Univerziteta u Arizoni kroz koju su učesnice imale priliku učiti o brojnim temama od nekih od najboljih svjetskih stručnjaka i stručnjakinja. Kroz cijeli AWE program omogućena je i podrška individualnih mentorki sa bogatim iskustvom i znanjem u različitim preduzetničkim oblastima.

preduzetnice

AWE Demo Day finalni je segment ovog značajnog programa, u okviru kojeg je 20 preduzetnica predstavilo svoje biznis ideje u takmičenju za nagradni fond od 10.000 USD. Ovogodišnji žiri, koji su činile: Erna Šošević, direktorica i osnivačica Bizbook.ba; Monika Petrova, stručnjakinja za razvoj ljudskog kapitala u RCC; Vanja Spaho, partnerica u Women in Adria u BiH; te Dajana Džindo, izvršna direktorica Fondacije 787; odabrale su pobjednice ovogodišnjeg AWE takmičenja. Prvu nagradu osvojila je Renata Jurić sa idejom BIM Solutions, drugu nagradu Tatjana Praštalo i biznis Choco Gram, dok je treće mjesto pripalo Merimi Bećirović Tojaga i njenoj biznis ideji Levantera Studio.

Pročitaj

Fondacija 787 već deset godina, kroz veliki broj preduzetničkih programa, uspješno podržava preduzetnice  i preduzetnike iz cijele BiH i regiona, s ciljem razvoja njihovih biznisa i inovativnih ideja, ali i unaprjeđenja poslovanja na inostranom tržištu. Kroz svoj rad Fondacija za cilj ima i zagovaranje dobrih praksi, kao i predlaganje niza aktivnosti i procesa kako bi se stvorila što uspješnija klima u preduzetničkom ekosistemu u BiH.

Za više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum