Trenutno čitaš
Alma Ras će finansijski podržati projekat značajan za zaštitu životne sredine

Alma Ras će finansijski podržati projekat značajan za zaštitu životne sredine

Jysk
Jysk

Nakon što su prošle godine objavili prvi poziv za prijavu eko projekata, Alma Ras i ove godine nastavlja u istom smjeru. Kako je poznata kao kompanija koja svoje poslovanje nastoji uskladiti sa zaštitom okoline, cilj projekta jeste podržati ideju od koje će društvo imati korist, te podstaći i druge učesnike u procesu da direktno doprinesu zaštiti i očuvanju okoline. Prednost će imati oni čije ideje budu održive i s dugoročnijim pozitivnim efektima.

Prijavom na poziv i popunjavanjem aplikacije, sva udruženja, NVO ili javne ustanove imaju mogućnost predložiti svoje projekte koje će Alma Ras finansijski podržati. Ukoliko kompanija Alma Ras ocijeni da je za jedan projekat potrebno više sredstava, tada će umjesto raspoređivanja troškova na tri granta raspodijeliti na dva ili na jedan. Rok za prijavu je do 31. jula, 2022.

Formular možeš pronaći ovdje, a ispunjene prijave pošaljite na email adresu: [email protected] na kojoj takođe možeš dobiti dodatne informacije, ukoliko su potrebne, za prijavu.

Pročitaj

Zahvaljujući ovoj ideji, prethodne godine uspješno su implementirana tri projekta, ukupne vrijednosti 15.000 KM i to:

  • Izgradnja eko učionica za područnu školu u Misoči,
  • Uređenje parka ispred J.U. Opšte bolnice Bugojno i
  • Uređenje pješačke staze, te postavka klupa s motivacionim porukama na izletište iznad Olova

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum