Trenutno čitaš
Alicia Silverstone u novoj kampanji PETA: ‘Nikad nisam gola, ali toliko mi je to važno’

Alicia Silverstone u novoj kampanji PETA: ‘Nikad nisam gola, ali toliko mi je to važno’

L'Occitane
L'Occitane

Alicia Silverstone pokazuje svijetu koliko joj je stalo do prava životinja pozirajući gola za novu PETA kampanju.

“Nikada, nikada ne budem gola na TV-u, na filmu, ništa, nikad, ne – ali uradila sam to za PETA-u, jer mi je to toliko važno”, kaže Silverstone, 46, u prvom pogledu na ekskluzivni video intervju u kojem objašnjava razorne efekte kože na planetu.

PETA

“Količina resursa, vode, hrane, nafte za transport, količina energije koja ide u pravljenje kože je ogromna. To jednostavno nije održivo. Zemlja to ne može podnijeti”, poziva ona.

Poznata po tome što radi revolucionaran posao zaštite životinja, nova kampanja organizacije “Prickly” prikazuje glumicu u pustinji, koja ne nosi ništa osim kaubojskih čizama u polju kaktusa. “NE budi kreten”, piše na fotografiji. “Nosi vegansko. Kupuj kožu od kaktusa, gljiva ili jabuke!”

Pročitaj

Godinama je zvijezda, koja je postala veganka 1999. godine, koristila svoju platformu da govori o pravima životinja. Dok se u reklami koristi humor s izborom riječi, izraz lica Silverstone pokazuje koliko je ozbiljna, dok gleda pravo u kameru i pokriva svoje intimne dijelove.

“Moj san je da ove veganske materijale pogodne za zemlju dovedem u ruke poznatih dizajnera”, nastavlja ona u videu, koji prikazuje snimke iza scene sa njenog snimanja. „Radije bih išla gola nego da nosim životinje“, ponavlja glumica.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum