Trenutno čitaš
Ako voliš “The Crown”, obavezno pogledaj uzbudljivu seriju “Mary & George”

Ako voliš “The Crown”, obavezno pogledaj uzbudljivu seriju “Mary & George”

mary & george

Ako voliš seriju “The Crown”, na svoju listu za gledanje obavezno dodaj najnoviju Starz seriju pod nazivom “Mary & George”. Premijera ove istorijske drame zakazana je za 5. april, a već se unaprijed diže velika prašina oko nje.

O čemu se tačno radi u ovoj seriji?

mary & george
COURTESY OF SKY & AMC

Radnja serije smještena je u Englesku 17. vijeka i temelji se na publicističkoj knjizi “The King’s Assassin” autora Benjamina Woolleya. Fokus serije je na Mary Villiers (grofici od Buckinghama) i Sir Georgeu Villiersu (prvom vojvodi od Buckinghama). Serija “Mary & George” spaja elemente serija “The Crown” i “Succession”, jer istražuje borbu za vlast i njen uticaj na monarhiju, ali naglašava i izazove grofice Mary nakon što postane udovica.

mary & george
COURTESY OF SKY & AMC

Glavna glumica Julianne Moore opisuje svoj lik koji tumači i navodi: “Mary nije imala nikakve prihode kada je ostala bez muža, ali imala je odgovornost prema djeci. Nije imala način kako ih izdržavati osim ako se ne uda ponovno. Morala je iskoristiti svoje veze kako bi preživjela, pa mislim da je ovo zaista važna priča za ispričati. Lako je zaboraviti koliko su žene imale malo prava, a ponekad ih još uvijek imaju premalo”.

Pročitaj

mary & george
COURTESY OF SKY & AMC

Glavne uloge u seriji tumače Julianne Moore i Nicholas Galitzine. Ostali članovi glumačke postave su Tony Curran (James VI i I), Laurie Davidson (Robert Carr), Seana Gilder (Sir Thomas Compton), Mark O’Halloran (Francis Bacon), Pearl Chandu (Frances Carr), Trine Dyrholm (Queen Anne), Simon Russell Beale (George Villiers), Niamh Algar (Sandie), Adrian Rawlins (Edward Coke), Samuel Blenkin (Engleski Charles I) i Amelia Gething (Frances Coke).

Pogledaj trailer.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum