Trenutno čitaš
Akcijsko-avanturistički spektakl stiže u kina sljedeće godine

Akcijsko-avanturistički spektakl stiže u kina sljedeće godine

KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES
Bingo osmica - XXL ušteda
Bingo osmica - XXL ušteda

Stigao je prvi trailer i teaser poster za film “Planeta majmuna: Novo kraljevstvo”, sasvim novi akcijsko-avanturistički spektakl studija 20th Century, u distribuciji Blitz filma!

Reditelj Wes Ball udahnuo je novi život globalnoj, epskoj franšizi koja se odvija nakon Cezarove vladavine nekoliko generacija u budućnosti, u kojoj su majmuni dominantna vrsta koja živi skladno, dok je ljudska vrsta svedena na život u sjeni. Dok novi tiranski vođa majmuna gradi svoje carstvo, jedan mladi majmun odlučuje se na mučno putovanje koje će ga natjerati da preispita sve što je znao o prošlosti i donese odluke koje će definisati budućnost njegove vrste, i ljudske takođe.

Izuzetno uspješna filmska franšiza izvorno je temeljena na romanu Pierrea Boullea, a originalni je film “Planet of the Apes” objavljen davne 1968. godine. Do pokretanja franšize dolazi 2011. s kino hitom “Planeta majmuna: Postanak ” reditelja Ruperta Wyatta. Taj je film postigao veliki uspjeh u kinima, što je dovelo do još dva nastavka “Planeta majmuna: Revolucija” iz 2014. te “Planeta majmuna: Rat” iz 2017. godine. Ovi su filmovi takođe bili veliki hitovi na što očekujemo i od novog nastavka koji nam stiže iduće godine u maju.

Pročitaj

Planeta majmuna: Novo kraljevstvo ” režirao je Wes Ball (trilogija “Maze Runner”), a glavne uloge nose Owen Teague (“IT”), Freya Allan (“The Witcher”), Kevin Durand (“Locke & Key”) , Peter Macon (“Shameless”) i William H. Macy (“Fargo”). Scenarij su napisali Josh Friedman (“Rat svjetova”) i Rick Jaffa, Amanda Silver (“Avatar: The Way of Water”) i Patrick Aison (“Prey”), temeljen na likovima koje su kreirali Rick Jaffa i Amanda Silver, a producenti su Wes Ball, Joe Hartwick, Jr. (“The Maze Runner”), Rick Jaffa, Amanda Silver, Jason Reed (“Mulan”), s Peterom Cherninom (trilogija “Planet majmuna”) i Jenno Topping (“Ford protiv Ferrarija”) kao izvršnim producentima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum