Jesen donosi sa sobom jedinstvene mirise zrelih plodova i začina koji nas podjsećaju na toplinu i udobnost doma. Iako ne možemo kontrolisati vremenske uslove napolju, možemo stvoriti mirisnu oazu unutar naših domova kako bismo dočarali čarobnu atmosferu jeseni.
Sastojci poput štapića cimeta, kore od jabuke, kolutova narandže, karanfilića, soka od jabuke, vanile, anisa i muškatnog oraščića postaju naši saveznici u ovom zadatku. Ako želiš da oživiš toplinu i udobnost jeseni u svom domu, otkrivamo kako napraviti mirisni lonac na jednostavan i prirodan način kako bi tvoja kuća mirisala na jesen.
Kako napraviti mirisni lonac?
Napuni šerpu vodom i pusti da proključa. Dodaj sastojke iz omiljenog recepta, pusti da ključa nekoliko minuta, a zatim smanji toplotu i ostavi da se lagano krčka. Dodaj vodu po potrebi, obično svakih 30 minuta. Evo nekoliko recepata:
Jabuka i cimet
- cimet štapići
- kora od jabuke
- kolutovi narandže
- karanfilić
Limun i narandža
- kora jednog limuna
- kora jedne narandže
- 2 lovorova lista
- 3 štapića cimeta
- karanfilić
Šareni lonac od brusnice
- parče limuna
- cimet štapići
- malo muškatnog oraščića
- 1 kašičica karanfilića
- šaka brusnica