Trenutno čitaš
Beyonce predvodi nominacije za dodjelu Grammy nagrada

Beyonce predvodi nominacije za dodjelu Grammy nagrada

65. dodjela Grammy nagrada će biti održana 5. februara 2023. a prema listi koja je objavljena juče, r’n’b’ diva Beyonce prednjači u nominacijama. 

Beyonce predvodi trku sa devet nominacija. Njen niz najnovijih priznanja čini je najnominovanijom umjetnicom ikada, izjednačivši je sa suprugom Jay-Z-jem. Oboje su postigli 88 nominacija tokom svoje karijere. Njen žanrovski album “Renaissance” nominovan je za album godine, dok je hit “Break My Soul” nominovan i za pjesmu i za ploču godine. Beyonce je pokupila nove pohvale u kategoriji dance/electro i R&B.

Muzička diva je dosad osvojila 28 Grammyja, a ako sljedeće godine osvoji još, potencijalno bi mogla da potuče rekord dirigenta Georga Soltija koji ima 31 gramofon. Trenutno je izjednačena sa Quincy Jonesom koji drži drugo mjesto po broju osvojenih nagrada.

Foto: publinews.gt

Pjevačicu prati Kendrick Lamar, koji je postigao osam nominacija. On će se suočiti sa Beyonce u kategorijama albuma, pjesme i ploče godine, dok se u rep sekciji takmiči sa DJ Khaledom i Future.

Konkurenciju za ploču godine čine Abba, Brandi Carlile, Steve Lacy, Harry Styles, Lizzo, Doja Cat, Mary J Blige i Adele, koji su pokupili sedam nominacija. Harry Styles, DJ Khaled, Future, The-Dream, Randy Merrill i Mary J Blige dobili su po šest nominacija.

Pročitaj
nova muzika

U oktobru je Bruno Mars najavio da će Silk Sonic, duo koji čine on i Anderson Paak, povući svoj album sa razmatranja. Na ceremoniji 2022, par je osvojio četiri nagrade za glavni singl “Leave the Door Open”. Mars je tada rekao da bi “bilo ludo tražiti nešto više”. Drake i The Weeknd su takođe povukli svoje albume sa razmatranja.

Očekuje nas još jedna uzbudljiva dodjela Grammy nagrada i još jedan zanimljiv crveni tepih.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum