Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o Vodoliji!

Sve što trebaš znati o Vodoliji!

Ne postoje dvije iste Vodolije – i Vodolija će vam to prva reći. Oni uživaju u svom statusu originalnih i autentičnih, pravih humanista i štrebera zodijaka. Ali koliko je važna njihova individualnost, njegovanje osjećaja solidarnosti sa svijetom i zajednicom im je takođe važna. Ovaj znak je u duhu humanosti, tako da se sve što rade, rade to na globalnom nivou. Ne radi se samo o tome šta je dobro za njih, već o tome šta je dobro za svijet.

Foto: ultra magazin

Vodolija je vazdušni i fiksni znak. Vazdušni znakovi su inteligentni i apstraktni mislioci. Oni imaju tendenciju da budu otvoreni i veoma društveni. Može im biti malo teško da stupe u kontakt sa svojim emocijama, pa mogu djelovati hladni. Fiksni znakovi su stabilizatori zodijaka, koji nastavljaju već utvrđeni put. Oni znaju kako održati, rasti, proširiti i njegovati. Mogu biti tvrdoglavi ili kruti, često tvrdoglavo idu do cilja.

Vodolijina vladajuća planeta je Uran. Uran je planeta naglih promjena i inovacija. Odvlači nas u budućnost, prije nego što budemo spremni i tjera nas da tonemo ili plivamo, ali bitno je da nas tjera na promjenu. Suština ove planete je pobuna, buntovništvo, pa nas ona tjera da odbacimo ukorijenjene navike i zbacimo stare sisteme, a prihvatimo nove promjene. Ovo može biti vrlo neugodno, ali to je poenta – tada se prilagođavamo.

Foto: Ultra magazin

Vodolija ne vlada samo genijalnošću, već i političkim borbama za promjenu. Oni bukvalno prave talase, prave revoluciju, prave promjenu. Njihova mantra je “Skromno”. Iako su Vodolije nevjerovatno briljantne, mogu imati oštrinu i tvrdoglavost, koja se mora ublažiti poniznošću i ljubaznošću.

Najbolje osobine: Oni su među najkul i najotvorenijim ljudima koje ćete ikada sresti. Kaže se da način na koji Vodolija razmišlja je način na koji će društvo razmišljati za deceniju (ili duže). Njihov oštar intelekt i progresivni pogledi, kombinuju se kako bi stvorila ličnost koja je magnetična, optimistična i gostoljubiva prema svima.

Najgore osobine: Vodolije su veliki znalci, što se može pogoršati činjenicom da su obično često u pravu. Ali u svojoj želji da budu progresivniji i okrenutiji budućnosti od drugih, mogu biti kruti i dogmatični, postajući žrtve zamki ega, koje potkopavaju njihove vlastite filozofije. Nekom s mogu činiti naporni sa svojim stavovima i uvjerenjima. Njihova dva modela ponašanja su ili fascinirani ili ravnodušni, i može biti teško navesti ih da brinu za ljude u njihovim životima, koji ih odmah ne zanimaju. Ponekad znaju biti isključivi i tvrdoglavi.

Ultra magazin

Najbolje karijere: Vodolije su prirodni inovatori, preduzetnici, naučnici i vođe. Bilo da kreiraju sljedeću aplikaciju koja će preuzeti naše živote, pisati političko neslaganje koje pokreće revoluciju ili pomjerati granice visokokonceptualne izvedbene umjetnosti, uticaj Vodolije će se uvijek osjetiti.

Kao prijatelj: Vaša drug/drugarica Vodolija je oduševljena što postaje čudna s vama. Ovo nisu ljudi koji stalno traže uvjeravanje da potvrđujete njihovu normalnost – oni ne žele biti normalni, a ne očekuju ni da vi to želite. To je ono što je tako osvježavajuće kod njih: ne trebate im da budete išta poput njih, oni su sami sobom zadovoljni i biće vam super zabavni prijatelji, ići će sa vama u nove avanture, putovanja, istraživati nova mjesta. Kada ne znate koga povesti na žurku povedite Vodoliju, neće vam biti dosadno.

Pročitaj

Kao roditelj: Roditelj Vodolija voli da njeguje individualnost i maštu svoje djece. Ali iako su savršeno oduševljeni i zadovoljni što sjede sa razlikama između sebe i svojih potomaka, možda će se htjeti sjetiti da je svijet već pun otuđenja, a ponekad je sve što djetetu treba je da čuje nekoga kako kaže: „Znam tačno kako osećate.” Roditelji Vodolije su zabavni i spremni da probaju nove tehnologije sa djecom, nove avanture, nova znanja, ali su isto tako jako tvrdoglavi kada nešto zacrtaju za svoju djecu.

Foto: Ultra magazin

Kao partner: Vodolije su sve o agapičkoj ljubavi. Za neupućene, to je najviši oblik ljubavi, prema starim Grcima, i ona zamjenjuje romantične, prijateljske ili porodične veze. Kada je Vodolija zaljubljena, veza je dio nečega većeg od para, tako da oni napreduju kada postoji zajednička svrha i entuzijazam za budućnost. Oni imaju tendenciju da budu veoma egalitarni i otvorenog uma, i sve dok vas oboje čini srećnim, to je na stolu. Ta kreativnost se apsolutno prevodi i u krevetu. Vodolije vole i svoju slobodu i traže partnera koji ih neće ograničavati.

Tajne osobine koje malo ko zna: Vodolije imaju reputaciju hladnoće, jer doživljavaju svijet u tako apstraktnim terminima, ali zapravo imaju ogromna, topla srca. Mogu se osjećati udaljeni od briga običnih smrtnika, jer je njihovo mentalno platno tako široko, ali u osnovi su vođeni strašću. Sve što rade je zato što vjeruju da će to nekako poboljšati njihove živote i živote svih na svijetu. Vodlije nekada znaju da budu u svom svijetu, koji se drugima čini drugačiji i nedokučiv.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum