Trenutno čitaš
Revolucionarni Clearskin laser pomaže u uklanjanju akni

Revolucionarni Clearskin laser pomaže u uklanjanju akni

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Vjerovatno ne postoji osoba koja se u toku života nije susrela sa aknama. Iako su akne problem koji se javlja u pubertetu, sve je više žena u odrasloj dobi, koje se bore protiv ovih nepravilnosti na koži, usljed različitih hormonalnih promjena. Akne su upalno oboljenje kože i zbog toga je bitno područje kože pogođeno aknama održavati čistim i nikako ih ne istiskivati prstima.

Foto Preventiva Medical

Promjene hormonskog statusa, stres  i nepravilna ishrana su najčešći uzrok nastanka akni. Pojavljuju se kada se pore kože zapuše i upale usljed stvaranja prekomjerne količina sebuma (loja), kao i mrtvih ćelija kože, što pogoduje razvoju bakterija.

Ne moraš živjeti sa tvrdoglavim aknama. Postoji način da se one uklone – sigurno i bezbolno. Revolucionarni Clearskin laser kao dodatak moćnom Harmony XL Pro služi za borbu protiv sva tri navedena faktora nastanka akni, uključujući uklanjanje viška sebuma i nagomilanih mrtvih ćelija na površini kože, kao i sprečavanje razvoja bakterija. Tretman Clearskin oslobađa začepljene pore ugrađenim vakuumskim mehanizmom, koji nježno čisti površinu kože dok laserski zrak djeluje termalno u dubini, ispod površine kože i obnavlja je stimulacijom kolagena I.

Foto Preventiva Medical

Akne se mogu spriječiti regulacijom ishrane, redovnim čišćenjem lica – mehaničkim i dubinskim, te poboljšanjem probave, unošenjem antioksidanata i drugih suplemenata. U svakom slučaju se preporučuje pregled kod dermatologa, kako bi se prije svega otkrio uzrok nastanka akni i odredilo njihovo liječenje.

Ukoliko imaš problema sa aknama, u klinici Preventiva Medical možeš zakazati svoj termin za detaljan pregled kod dr Alme Prtine, kao i iskoristiti sve prednosti modernog lasera Harmony XL Pro. Osim što rješava probleme sa aknama, ovaj laser će riješiti i sve ostale kožne probleme: bore i fine linije na koži, pad tonusa lica i opuštenost kože, neujednačen ten, nepravilnosti teksture kože, ožiljke različitog porijekla, kapilare na licu i tijelu.

Pročitaj
SKIMS SWIM

Svoj pregled kože možeš obaviti svakog radnog dana od 07h do 19h, te subotom od 08h do 12 sati. Zakazivanje termina je moguće na jedan od brojeva telefona: +387 51 257 150 ili +38766755755.

Vidimo se u ZU Preventiva Medical.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum